Annonce

Annonce

Svar: Rugbrød med blendede kerner


30. april 2021

Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder godt nok lækkert med hjemmebagt rugbrød :)

Det anbefales, at man til de miste børn (under 18 måneder) vælger brød, som "ligger tungt i hånden" når man holder det. Børn skal have kostfibre fra den mad, de spiser. Kostfibre er med til at holde maven i gang, og de fås blandt andet fra frugt, grøntsager og kornprodukter, især fra brød lavet af groft mel. Fra 8 måneders alderen anbefales det, at ca. halvdelen af det brød du tilbyder din datter bør være rugbrød og fuldkornshvedebrød - resten bør være de lysere typer...

Problemet med mange hele kerner og for groft brød er, at din datter ikke vil kunne tygge det og ikke kunne nedbryde det i mave- og tarm. Du vil ofte kunne se, at gryn og kerner kommer hele ud i bleen, og hun vil derfor ikke få nogen glæde af dem. Samtidig oplever mange, at det kan give problemer med for løs mave.

Derfor er anbefalingen, at du giver brød lavet af groft mel som ...


Annonce

... rugmel, grahamsmel, fuldkornshvedemel og havregryn, fordi kernerne her er blevet formalet eller valset, så kostfibrene kommer med, men uden at der er hele kerner.

Jeg ved ikke, hvad I kommer i jeres hjemmebagte rugbrød, men du kan sandsynligvis godt bage et rugbrød med nogle af ovenstående meltyper, og så kan I alle spise det samme. Jeg tænker også, at det må være et forsøg værd at blende alle kerner. Jeg går ud fra, at I sætter kernerne i blød og derefter vil blende dem, og jeg tænker, at det må forsøges. Og så må I se, om hun kan spise det, og hvordan hendes mave reagerer på det...


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Samtidig ved jeg fra dine tidligere breve, at jeres datter har tendens til forstoppelse, så man kan jo håbe, at jeres hjemmebagte brød måske vil kunne sætte lidt gang i hendes mave - det er dog klart, at jo flere fibre hun tilbydes, jo mere vand skal hun også drikke, så du skal naturligvis også medtænke hendes vandindtag :)

Rigtig god bagelyst :) Rigtig god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

4. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Skemad og modermælkserstatning

Hej Helen Jeg har før skrevet til dig omkring hvordan en rutine for vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Meget lidt væske

Hej Helen Igen tak for en god brevkasse, som er rigtig rar at have, når man...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppige natamningen

Hej Helen Tak for dit seneste brev. Vi er begyndt at øge hendes indtag af...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Mængde af hoved- og mellemmåltider, samt godnatgrød

Hej Helen Hvilke mængde tilbyder man til børn i 9md alderen? Måske du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Kost og ernæring | 13 mdr.

Appetit efter 1 år

Hej Helen Jeg skriver til dig igen ang. vores datters appetit efter hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce