Annonce

Annonce

Svar: Nedtrapning af mælk


10. december 2017

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Carina

Tak for dit brev, og hvor dejligt at høre at du er "kæmpe fan af mine dagsplaner" og min bog om børn og mad :) Tak for det :)

Det er rigtig dejligt, at din dreng er kommet så godt igang med skemaden og lyder til at spise varieret og godt i løbet af dagen. Det skal du naturligvis holde fast i og det er derfor til dels også rigtigt, at han skal have mad efter, hvad han viser sig parat til. Men når det er sagt, så er det dog ofte en god idé at give ham en lille smule ekstra tid, fordi han er født lidt før tid, og ofte vil det være rigtig godt, at du forsøger at finde en "mellem-alder" - altså tidspunktet mellem hvornår hans termin var og hvornår han blev født. Og det betyder, at hvis han f.eks. er født 4 uger før tid, så kan det være en god idé at rykke ham ca. 2 uger... Det vil altså sige, at I stedet for at trappe ham ned i flaske når han er 7 måneder, så kan du roligt vente til han er 7.5 måned. Det sker der ikke spor ved, tværtimod.

Det er også helt okay, at han ikke altid når op på sit udregnede behov for mælk. Nogle børn har en rigtig god evne til at optage næringen fra deres erstatning og vokser og trives derfor rigtig godt, selvom de ikke altid når op på den udregnede mængde. Og så længe han trives, tager på, tisser godt og udvikler sig godt, så er det helt fint. Du skal ikke presse ham til at drikke mere, end han kan, men forsøge at lade ham styre behovet nogenlunde selv. Så når du tilbyder ham flaske, så må du gå ud fra, at han tager det, som han har behov for....

Det kan være rigtig dejligt at give flaske, fordi man jo så præcist ved, hvor meget barnet egentlig drikker - hvilket man ikke kan vide, når man ammer. Så børn der ammes vil naturligt også indtage forskellige mængder mælk, men det er man bare ikke helt ...


Annonce

... så opmærksom på... Og nogle gange kan det også være lidt frustrerende, når man giver flaske, når barnet så ikke drikker nok - men så længe han trives, er det som sagt helt okay:)

Jeg synes, at du skal forsøge at fjerne flasken om formiddagen først, fordi det ikke kun handler om, at skære ned i hans mælkeindtag, men også handler om, at han stille og roligt skal lære at blive puttet til lur uden at få flaske først. Så du nu begynder at arbejde bevidst på at han kan sove uden at få flasken altså stille og roligt vænner ham til at adskille mælk og søvn.. En overgang kan du vælge at tilbyde ham lidt mme af en kop, men fremadrettet skal han blot have vand at kop sammen med sit mellemmåltid om formiddagen og mælken helt undværes der.

Flasken før middagsluren bibeholdes, men om eftermiddagen skal han gradvist gå over til at få lidt grød - og ikke længere tilbydes flaske. Da han ikke er ældre end han er, og du fortæller, at han ikke drikker så store mængder mælk, så synes jeg dog, at det er helt fint hvis du bibeholder flasken om eftermiddagen et par uger eller mere endnu.. og så ser, hvordan han fremadrettet reagerer, og hvad han virker til at have behov for. Det er bedre, at du giver ham en flaske om eftermiddagen, end at han begynder at vågne og have behov for en ekstra flaske om natten, fordi han om dagen ikke har fået drukket nok.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og stille og roligt kan han så gå over til at få lidt grød med frugtmos som eftermiddagen eller du kan give ham lidt frugtmos med mme på - så får han også lidt mælk den vej igennem, før han så skal kunne undvære mælken om eftermiddagen helt. Og sammen med sin grød kan han tilbydes vand af kop.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Fortsat god appetit - og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

21. november 2017 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaske og av i maven

Hej Helen Vores søn på 8 uger er fuldt flaskebarn. Han får Nan Sensilac....

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 mdr afviser mad

Hej Helen, Jeg er meget frutreret og ked af over at min søn på 11 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Afviser maden

Hej Helen, Jeg har tidligere læst din bog om mad, men jeg synes stadig jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2017 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit

Hej Helen Tusind tak for dine gode råd i mine tidligere breve, det er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Underholdning under maden

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce