Annonce

Annonce

Svar: Får vores datter for meget mad?


23. oktober 2017

Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Caroline

Tak for dit brev :) Og stort tillykke med den lille pige :)

Jeres datter er 6 uger gammel og vejer 5100 gram. Det betyder, at hendes udregnede behov lige nu er 160 x 5.100 = 816 ml. Hvis hendes vægt er steget yderligere er hendes døgnbehov højere. Det betyder, at fordelt på 6-8 flasker i døgnet, så skal hun tilbydes mellem ca 110-135 ml i hver flaske, og da I giver hende ca. 120 ml hver gang, så lyder det meget passende.

Det er sådan, at det ofte er forholdsvist let at spise af en flaske (i modsætning til at spise af et bryst), og et flaskemåltid er derfor ofte hurtigere overstået. Det betyder, at hun måske ikke helt når at fornemme mæthed.. Der er naturligt forskel på, om hun bruger 20-30 minutter på at "tømme et bryst" eller bruger 10-15 minutter på at tømme en flaske, måske spiser hun endda nogle gange hurtigere...

Derfor kan det være en idé at bruge en flaske og en flaskesut, som giver et lidt langsommere flow, og hvor hun skal arbejde lidt mere for føden. Det kan f.eks. være en Calma flaske fra Medela. Det er en unik sutteflaske, som sikrer, at hun skal bruge lidt længere tid og lidt flere kræfter på at få mælken ud af flasken.

Det kan også nogle gange hjælpe at skifte til en flaskesut med færre huller eller en lidt mindre flaskesut, dog ikke så lille, at hun ikke vil kunne svøbe omkring den og spise rigtigt.

Nogle gange kan det også hjælpe at lægge en skiftning ind undervejs i flaskegivningen, fordi I på den måde får ...


Annonce

... givet hende en bøvsepause, sikrer at hun når at kunne fornemme lidt mæthed undervejs, og når hun så er skiftet, så tilbyder I hende flasken igen og lader hende afslutte måltidet, hvorefter hun så måske vil føle sig lidt mere mæt :) Når det er sagt - hvis hun bliver helt ulykkelig over, at I afbryder måltidet halvvejs, så skal I naturligvis ikke gøre det.

Det, at hun hurtigere spiser af en flaske og ikke ligger og sutter så længe, kan også gøre, at hendes suttebehov er større, end hvis hun blev ammet. Så når hun virker søgende og stadig gerne vil sutte, så behøver det ikke nødvendigvis at handle om behov for mere mælk, men det kan godt handle om behov for at sutte. Og derfor kan det være en god idé, hvis I kan introducere hende for en sut. Så når hun er færdig med at spise af flasken, så tilbyder I hende en sut. Det vil stille hendes suttebehov, det vil hjælpe mælk og luft igennem hendes mave- og tarmsystem, og det vil gøre, at hun får lidt tid til at begynde at fornemme mæthed af den mælk, som hun har indtaget.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


For at vurdere, hvorvidt jeres datter vokser som hun skal og om hendes vægt og længde passer sammen, så skal du sætte hendes vægt og længde mål ind på kurverne, som du finder i livets bog på medlemssiden.

Jeg håber, at du kan bruge dette videre :) Du kan med fordel også læse min bog "Helens bog om amning og flaske". I den finder du mange gode råd omkring erstatning, flaskestillinger, flaskeproblemer...

Glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

21. november 2017 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaske og av i maven

Hej Helen Vores søn på 8 uger er fuldt flaskebarn. Han får Nan Sensilac....

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 mdr afviser mad

Hej Helen, Jeg er meget frutreret og ked af over at min søn på 11 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Afviser maden

Hej Helen, Jeg har tidligere læst din bog om mad, men jeg synes stadig jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2017 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit

Hej Helen Tusind tak for dine gode råd i mine tidligere breve, det er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Underholdning under maden

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annoncer

Annonce