Annonce

Annonce

Svar: Fra to til tre flasker! Hvordan kommer vi tilbage?


19. oktober 2017

Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige mor

Tak for dit brev :)

Da jeres datter gennem længere tid har trives rigtig fint med 2 flasker i døgnet, så bør hun fortsat kunne dette, og selvom hendes alder, udvikling osv. måske kan gøre, at hun lige nu vågner og har brug for lidt ekstra mælk/væske og måske også den tryghed der ligger i dette, så vil det være rigtig fint, hvis I kan trappe ud af den ene flaske.

I kan enten vælge at fjerne flasken før middagsluren og her en overgang tilbyde hende lidt mme af en kop, så hun lærer at sove middagslur uden at få flaske/mælk først... Det vil være rigtig fint i forhold til hendes alder. I kan også vælge at fjerne en af aften/natflaskerne og umiddelbart tænker jeg, at det nok vil være bedst at trappe ud af flasken kl 03/04.. Det er naturligt hårdt at blive vækket på det tidspunkt, og dertil kommer, at det ikke kan udelukkes at mælk midt om natten kan påvirke hendes indtag af morgengrød - og det er netop vigtigt, at hun spiser og også drikker tilstrækkeligt hele dagen igennem, for at kunne undvære flaske/væske om natten...

Du fortæller, at hun aldrig har taget imod en drømmeflaske, men at hun nu er begyndt at vågne og efterspørge en flaske mellem kl 22-24, og jeg tænker, at det kan være en god idé at tilbyde ...


Annonce

... flaske her fremfor om natten. Det er også med til at sikre, at hun ikke vågner kl 03, fordi hun reelt er tørstig. Også fordi hun ikke får flaske i forbindelse med at hun puttes til natten (hvilket i øvrigt er rigtig fint, fordi hun så ikke er afhængig af flaske i munden for at sove :)).

Og så vil jeg ikke anbefale jer, at I fortynder hendes mme, men i stedet anbefale, at I skærer ned i mængden af mælk, så hun får mindre og mindre af gangen. Det vil sige, at hvis hun lige nu drikker 200 ml, så skruer I ned til 180, så 160, 140, 120 ml og på den måde trapper I hende stille og roligt ud af det behov. Samtidig skal I så naturligt sikre jer at hun drikker og spiser nok hele dagen igennem, ligesom I også meget gerne må hjælpe hende med kærtegn, putteklud, beroligende ord, stillingskift, måske en lille sang eller lignende - et ritual, som på sigt naturligt vil hjælpe hende videre i søvnen og tage over, hvor hun får flasken lige nu.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Prøv om I kan hjælpe hende videre i egen seng, så I holder fast i at hun fortsat sover der. Giv hende gerne flasken med den gradvist nedtrappede mængde mælk i direkte i sengen, så hun ikke vænnes til at skulle op i favn om natten, men fortsat sover hvor hun er puttet :)

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Fra 5 til 3 flasker i døgnet

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for en super god hjemmeside - har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce