Annonce

Annonce

Svar: Hjælp til dagsplan - 7 mdr.


29. august 2017

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Maria

Tak for dit brev :)

Jeg kan godt forstå, at det kan være lidt svært at skære i flasken - lige nu trives din datter jo med sine flasker, falder fint i søvn og sover umiddelbart godt - og man ved jo hvad man har, og ikke hvad man får.. så det kan være svært at skulle ændre noget...

Men, der er naturligt en sammenhæng mellem hvor meget mælk jeres datter drikker, og hvor meget rigtig mad hun indtager, og stille og roligt skal hendes mælkeindtag gradvist nedsættes og hendes indtag af rigtig mad sættes op. og det er netop vigtigt, at du skærer ned i mælkemængden for at give plads til mere rigtig mad i maven...

Hun er en fysisk stor pige, og derfor er hendes væskebehov også stort. Da hun vejer 9.2 kg og er 7 måneder nu, så skal du regne med, at hun har brug for ca. 1000 ml væske i døgnet. Dette behov vil ofte blive dækket via 4 flasker - som ialt skal udgøre ca. 750 ml mælk, og derudover via vand af kop.

Det betyder altså, at du skal prøve at skære lidt ned i mængden af mælk i hver flaske, så hun ikke længere får 210 ml af gangen, men gradvist skæres ned til måske 180 ml. Du kan evt. give hende lidt mere i flaskerne aften og sen aften, og skære ned og give mindre tidlig morgen og før middagslur. Derudover må du meget gerne fjerne flasken om formiddagen nu, så hun vænnes til at blive puttet uden flaske om formiddagen. I stedet skal hun tilbydes et mellemmåltid her.

Det betyder at en dagsplan kommer til at se således ud:

Tidlig morgen 05: Flaske og sover videre, starter dagen ca kl 06.30/07.00 som nu.

Morgen 7.30: Havregrød, øllebrød, bananpandekager, havregrødsklatkager osv. som I giver hende nu. Vand af kop.

Formiddag 9: Tilbydes 1/2 bolle med smør, ost, frisk frugt, frugtmos - det lyder som om, at hun allerede vil være i stand til at tygge små bidder bolle.. vand af kop.

Puttes til formiddagslur uden at få mælk først. Mellemmåltidet erstatter flasken og det vil være rigtig godt, at hun nu lærer at sove uden at få flaske først.

Frokost 11-11.30: Rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg som nu. Suppleres med grøntsagsmos - det kan bruges som smørbart pålæg og også gives med en ske. Det kan være rester fra aftensmaden eller det kan være en middagsret fra glas. Vand af kop.

Flaske og puttes til middagslur ca kl 13-13.30...

Eftermiddag 16: ...


Annonce

... Flerkornsgrød med frugtmos som topping, frisk blød frugt i hånden at gumle på selv. Vand af kop.

Aften 18: Mere og mere familiemad, kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, - mad i stykker og stadig også moset mad. Mad i hånden at gumle på selv. Vand af kop.

Flaske og puttes til natten ca kl 19-19.30

Sen aften 23: Flaske og sover videre...


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker, at det kan være et forsøg værd at trappe ned i mælken tidlig morgen, så hun gradvist går fra 210 ml til f.eks. 150 ml, fordi det kan være med til at give lidt mere plads i maven til morgenmaden og gradvist kan hun så trappe helt ud af morgenflasken også. Jeg tænker også, at det sandsynligvis vil give mere plads i maven til frokost, når hun trappes ud af flaske før formiddagsluren... Jeg kan godt se, at du skriver, at det ikke rigtig gør nogen forskel lige nu, om hun får flaske tidlig morgen eller ej, men måske hænger det sammen med, at hun nogle gange spiser en ret stor flaske sen aften..

Det kan også være, at hun på sigt vil trives bedre med at spise en større flaske en gang i løbet af natten, så hun får flaske kl 19-19.30, og derefter sover et lidt længere søvnstræk, og så melder sig en gang i løbet af natten og spiser 210 ml og sover igen, og hvis hun trives godt på denne måde, er det naturligvis helt okay. Når hun bliver 8 måneder, vil det faktisk være fint med 3 flasker i døgnet, svarende til ca 600 ml, og det kan sagtens være, at hun derfor vil trives rigtig godt med en rytme, hvor hun får flaske før sin middagslur, flaske om aftenen, når hun puttes, og så en flaske i løbet af natten, når hun melder sig selv f.eks. kl 02... Det må tiden vise :)

Og så vil det som nævnt være rigtig godt, at hun nu lærer at sove formiddagslur uden at få flaske først. Som du skriver, så kan du fornemme, at hun begynder at forbinde flasken med lur - og det vil være rigtig godt, at hun lærer, at hun godt kan sove uden at hun behøver flasken i munden... Prøv derfor om I efter mellemmåltidet om formiddagen kan sætte hende op i barnevognen og trille en tur, hvor hun starter med at kikke på verden. Og læg hende først ned, når hun tydeligt viser sig parat til at sove - læg mærke til klokken, det kan give jer lidt idé om, hvornår hun måske er mest parat til at sove formiddagslur :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

21. november 2017 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaske og av i maven

Hej Helen Vores søn på 8 uger er fuldt flaskebarn. Han får Nan Sensilac....

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 mdr afviser mad

Hej Helen, Jeg er meget frutreret og ked af over at min søn på 11 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Afviser maden

Hej Helen, Jeg har tidligere læst din bog om mad, men jeg synes stadig jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2017 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit

Hej Helen Tusind tak for dine gode råd i mine tidligere breve, det er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Underholdning under maden

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej

Så er Viggas mor på banen igen og sidder her med smil på læben og tænker over at du fik ret igen..... du har en fantastisk brevkasse og jeg ville være helt lost uden den :))

Tak for en dejlig brevkasse og undskyld jeg ikke kan gøre mine breve kortere :))

Med venlig hilsen
Viggas mor


Annoncer

Annonce