Annonce

Annonce

Svar: Amning og MME i mad


26. juni 2017

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Charlotte

Tak for dit brev :)

Det er rigtig fint, at du fortsat tilbyder din datter brystet og muligheden for et dreamfeed om aftenen, så længe hun gerne vil det, så skal hun have lov. Også selvom det bliver mere og mere kortvarigt. Når der ikke er noget at komme efter, så vil hun sige fra og et eller andet sted tænker jeg, at det er rigtig fint, at hun selv siger fra og du her følger hendes behov - det er alt andet lige lettere at stoppe på denne måde, end at du ønsker at stoppe, og hun så ikke er parat til det :) Så prøv at følge de signaler, hun giver dig, prøv at følge hende behov og hav det godt med det :)

Det er rigtig fint med Hipp Organic fra 6 måneder. Hipp laver fine erstatninger, det er sandsynligvis den som i DK hedder Hipp Baby Combiotik, som er en økologisk erstatning. Du kan bruge den på to måder:

Du kan komme pulveret i grøden, ud fra mængden af vand, som du laver grøden af. Det vil sige, at hvis du kommer 50 ml vand i grøden, når du koger gryn og flager op, så kan du komme den mængde pulver, som passer til 50 ml (fremgår af pakken) direkte i grøden.

Du kan også lave erstatningen på forhånd. Altså blande kogt vand og pulver og have det stående parat i en flaske i køleskabet (følg brugsvejledningen) - og så bruge det som var det en mælkekarton, du tog fra. Du kan koge grøden op med modermælkserstatningen i stedet for vand, eller du kan koge grøden med vand og så tilsætte modermælkserstatning for at gøre konsistensen mere passende eller hælde erstatningen over grøden - så ...


Annonce

... du serverer "grød med mælk", hvis du forstår, hvad jeg mener :)

Du bør bruge den måleske, som følger med pakken. Det er antal strøgne mål. Og du bør bruge det antal af skeer, som Hipp i deres vejledning på bagsiden skriver svarer til x antal milliliter vand. Det er vigtigt, at du ikke ændrer på blandingsforholdet, så næringsindholdet og mængden af kalk, jern, vitaminer osv. passer.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Da din datter ikke længere ammes så meget, så må du gerne tilbyde hende lidt mme af en kop f.eks. til frokost eller sammen med godnatgrøden om aftenen. Det vil være rigtig fint, at du giver hende mme af kop til hun er 1 år. Det er dog vigtigt, at hun også tilbydes vand til måltiderne, så hun lærer at drikke andet end mælk :) Så til nogle måltider kan hun således tilbydes vand og til andre kan hun tilbydes mme - og vand kan derudover bruges som tørstslukker imellem måltiderne.

Mælk af kop kan du give hende lunt, så det minder lidt om at drikke modermælk. Eller du kan give hende det koldt, som alternativ til sødmælk - igen kan du så bruge mælk som du har stående klar i en flaske. Hvis du vælger at lave en flaske klar, som du så har stående i køleskabet, så bør du koge vandet, nedkøle det og iblande modermælks- erstatningspulveret og stille det på køl. Det kan ligesom mme på brik holde sig et døgn. Du skal naturligvis følge vejledningen på pakken, overholde de hygiejniske retningslinjer og sikre dig en køleskabstemperatur på max 5 grader :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Fra 5 til 3 flasker i døgnet

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for en super god hjemmeside - har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce