Annonce

Annonce

Svar: Døgnrytme - mad og mængder


6. november 2016

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre, at det går så godt med både skemad og flaske. Det lyder som om, at det var det helt rigtige at holde lidt pause og så starte op igen, og nu tager jeres datter rigtig fint imod - dejligt!

Dagsplanen du sender er rigtig fin for hendes alder og hendes indtag af både skemad og mælk lyder meget passende. Det er meget fint med 2 skemåltider dagligt, på den måde får hun både grød og grøntsagsmos og dermed variation. Og det er meget fint med 6 flasker i døgnet - det sikrer hende alle de næringsstoffer, der er i mælken og sikrer samtidig også hendes væskebehov. Selvom du tilbyder hende vand af kop til maden, så kan dette ikke erstatte mælken, så de 6 flasker skal hun stadig have :)

Da hun lige er blevet 5 måneder og da hun vejer ca 9 kg, så er hendes væske-/mælkebehov naturligt stadig højt. Jeg skønner, at hun har brug for ca. 125 ml pr kg og det giver et døgnbehov på 1125 ml. Det lyder som om, at det er omkring dette hun indtager, nogle gange lidt mere, men det er helt okay. Hun lyder ikke til at overspise:)

Du må gerne prøve at øge hendes indtag af skemad, så hun spiser 1-1.5 dl. Så kan du se, om hun selv siger fra og også om hun så derefter måske stille og roligt vil indtage lidt mindre mælk i den efterfølgende flaske. Når hun nærmer sig 6 måneders alderen, må du meget gerne begynde at tilbyde hende skemad 3 gange dagligt, så hun tilbydes morgenmad, frokost og aftensmad. Du kan give ...


Annonce

... grød om morgenen, variere mellem grød (f.eks. øllebrød) og grøntsagsmos til frokost og give grøntsagsmos om aftenen. Du kan bruge frugt som topping på grøden.

Det er vigtigt, at mængden af skemad ikke er så højt, at det fjerner eller nedsætter hendes mælkeindtag for meget. Du skal finde en balance, som stadig giver plads i maven til begge dele. Nogle børn trives bedst med at spise 1.5 dl. 2 gange dagligt, andre børn trives bedre med at spise 1 dl. 3 gange dagligt - du må prøve at vurdere, hvad der passer bedst til jeres datter.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


En portion mad varierer meget i størrelse - nogle børn spiser "kun" 1 dl og andre kan uden problemer spise 2 dl. eller mere af gangen. Du skal ikke fokusere så meget på mængden af hvert måltid, men snarere forsøge at finde balancen, der giver hende plads i maven til også stadig at drikke mælk, fordi mælken stadig skal være hendes hovedindtag. Når hun bliver 7 måneder, vil hun ofte kunne spise større portioner og antallet af flasker sættes ned til 4 flasker i døgnet svarende til ca 750 ml...

Så prøv i løbet af denne måned at øge hendes indtag af skemad lidt, først ved at give hende lidt større portioner og derefter evt. forsøge med et 3. skemåltid, når hun nærmer sig de 6 måneder - og se om hun så naturligt sætter sit mælkeindtag lidt ned, uden at du begynder at fjerne flasker fra hende :) Og bibehold så endelig den gode gænge, som I er kommet ind i. Det er dejligt at høre, at det går så godt :)

Fortsat god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Madnægter

Kære Helen, Jeg håber du kan give os nogle råd ift. at få vores dreng Milo...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Fra 5 til 3 flasker i døgnet

Hej Helen Først og fremmest tusind tak for en super god hjemmeside - har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergidisponerede børn

Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.

Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).

Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...

Læs mere i Babylex

Colostrum (råmælk)

Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.

Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.

Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce