Annonce

Annonce

Svar: Afviser sin flaske - knap 7 måneder


23. januar 2015

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mor

Tak for dit brev :) Og hvor er det dejligt at høre, at jeres lille dreng og hans far er så tæt knyttet, at du tydeligt kan mærke på ham, når far ikke er hjemme:) Det er rigtig dejligt, at de to har så nært et bånd:)

Planen for dagen ser rigtig fin ud og det lyder som det helt rigtigt du gør. Det er rigtig fint at du forsøger at tilbyde ham flaske, så muligheden er der, men også accepterer, hvis han nogle gange afviser den.

Det er også super, at du holder mængden af skemad nede, så du sikrer, at der er plads i maven til mælken, ligesom du skal forsøge at servere skemaden 1-1.5 time før du tilbyder ham flasken.

Du skal bruge mme i hans grød og mos, så du får hans behov sikret ekstra den vej igennem. Derudover skal du give ham vand af kop, så han også lærer at drikke vand, og så vandet kommer til at udgøre en naturlig del af hans væskeindtag.

Det vil være rigtig godt, hvis han får mindst 4 flasker i døgnet - tidlig morgen, inden middagslur, aften og sen aften. Og hvis han samlet kan nå op på mellem 600-800 ml via flaske - og derudover så mælk i grød og mos, og vand af kop.

Det er en rigtig god idé, at du varierer mellem de forskellige typer modermælkserstatning, fordi de smager meget forskelligt. Og nogle børn kan naturligt bedre lide noget end noget andet. Jeg kan se, at du har prøvet med NAN, Hipp og Allomin. Du ...


Annonce

... kan også prøve med Baby & Me Organic fra Arla.

Vælling er også en mulighed, fordi han måske vil kunne lide denne smag. Det du skal være opmærksom på, hvis du forsøger med dette er, at vælling nogle gange kan mætte lidt ekstra og hos jer derfor betyde at hans væskeindtag måske så bliver mindre. Det er dog stadig et forsøg værd, fordi det jo er bedre, at han drikker 100 ml vælling, fordi han godt kan lide det, end at han afviser flasken, fordi han ikke synes om smagen…

Det er også en god beslutning at springe mellemmåltidet eftermiddag over og lige nu prioritere flasken i stedet :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan også prøve at give ham flaske imens han ligger i sin barnevogn eller i sin seng. Nogle børn protesterer over at være i favn og vil derfor ikke have flasken der, men puttes han i barnevognen, klar til at sove og du så stiller dig og giver ham flasken imens han ligger der, så vil han måske pludselig godt tage den. Du bør her elevere hans hovedgærde lidt, så han ikke ligger helt fladt. F.eks. ved at komme en lille pude ind under madrassen.

Du skal holde øje med hans bleer og sikre dig at han tisser godt. Ligesom han naturligvis også skal blive ved med at tage på og virke til at trives - og det lyder som om at han faktisk trives rigtig fint :) Prøv at holde fast i det :)

Håber du kan bruge ovenstående lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

21. november 2017 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaske og av i maven

Hej Helen Vores søn på 8 uger er fuldt flaskebarn. Han får Nan Sensilac....

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 mdr afviser mad

Hej Helen, Jeg er meget frutreret og ked af over at min søn på 11 mdr...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Afviser maden

Hej Helen, Jeg har tidligere læst din bog om mad, men jeg synes stadig jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2017 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Tandfrembrud - dårlig søvn og appetit

Hej Helen Tusind tak for dine gode råd i mine tidligere breve, det er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. oktober 2017 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Underholdning under maden

Hej Helen, Min søn vil meget gerne spise selv og øver sig hver dag. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annoncer

Annonce