Annonce

Annonce

Svar: 1. jordemoderbesøg


15. maj 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej Thea

Tak for dine pæne ord om min hjemmeside. Designet er jo bla. lavet på baggrund af de mange hundrede tilbagemeldinger, jeg har fået af jer brugere - så tak for det! :o)

Det er dejligt at din graviditet skrider stille og roligt fremad og jeg kan godt forstå du synes det er lidt ærgeligt at du ikke kan komme til din første rigtige jordmoderkontrol...

I uge 16 vil livmoderen gå til et par fingre under navlen og hvis du kom til jordemoder nu, så ville hun mærke efter hvor langt livmoderen gik op, hvor bred den var og så ville hun lytte til barnets hjertelyd. Hun vil endnu ikke kunne sige noget om hvordan barnet vender i livmoderen - det er for tidligt endnu.

Nogle kvinder oplever omkring dette tidspunkt at brysterne spænder og enkelte får lidt mælkeflåd. Det er helt normalt og kun et tegn på at kroppen er ved at forberede sig til amning. Det er her vigtigt at sige at nogle kvinder slet ikke oplever at der kommer mælk fra brysterne i graviditeten og de kan sagtens amme alligevel...

Barnet måler i uge 16 ca. 16 cm fra hoved til hæl og vejer omkring 200g. Hovedet måler ca 3,5 cm i ...


Annonce

... diameter. Barnet er dækket af små fine dun, lanugo hedder det og man mener at det beskytter barnet hud mod fostervandet. Barnet mangler stadig meget fedtstof i kroppen og ben og arme virker lange og tynde.

Man kan tydeligere se at du er gravid nu. Bukserne strammer sikkert og især folk der kender dig lægger mærke til det. Ligamentsmerter er helt almindelige og skyldes at livmoderen vokser og ledbåndende strækkes. Du kan mærke stik eller jag, hvis du kommer til at lave en pludselig bevægelse, rejser dig for hurtigt op eller lignende og det er helt normalt. Det forsvinder normalt når ledbåndende har givet sig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 21. mar.: Børn og opdragelse, Esbjerg

Se flere foredrag med Helen ...


Dit blodtryk og din vægt kan lægen informere dig om, men det vigtigste er at du har det godt og at du føler dig rask og sund. Det lyder ud fra det du fortæller som om at det går rigtig godt.

Med hensyn til privat kontrol, så synes jeg du skal tale med lægen om hvad muligheder der er i nærheden af hvor du bor og hvad lægen vil anbefale dig.

Jeg håber du har fået lidt informationer via det jeg kan fortælle dig og dermed har fået lidt ro på - rigtig meget held og lykke med det hele fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

1. februar 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Gravid?

Hej Helen. Sagen er at jeg lige har haft min sidste ægløsningsdag i går, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselshvile

Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.

Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...

Læs mere i Babylex

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annonce