Annonce

Annonce

Svar: Gravid 4+0 og svimmel


24. maj 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære søde du

Wauw.. kæmpe stort tillykke! Jeg krydser alt, hvad krydses kan for, at det lykkes for jer denne gang, og at den lille i maven bliver der :) Det er jo fantastisk! Tillykke!

Svimmelhed i starten af graviditeten er ikke unormalt. Det skyldes ofte, at dit blodtryk måske er lidt lavt, og det kan også skyldes, at dit jernniveau/blodprocent måske er lavt, så du vil måske blive anbefalet at tage et dagligt jerntilskud allerede nu... ofte anbefales jerntilskud (40-50 mg) fra 10. graviditetsuge.

Jeg vil anbefale dig, at du bestiller en tid hos egen læge. Den første graviditetsundersøgelse ligger ofte et par uger efter, at du har opdaget at du er gravid - ofte fra omkring uge 6 - men prøv at ringe til lægen og spørg, hvordan du skal forholde dig. Lægen kan måle dit blodtryk, og du kan også få taget en ...


Annonce

... blodprøve, så man kan se, hvordan dit jernniveau/blodprocent er.

Prøv at undgå hurtige bevægelser, og når du skal rejse dig fra liggende stilling, så start med at sætte dig op og først derefter rejse dig. Undgå også at stå stille i samme position gennem længere tid og pas på ikke at stå på hælene, men sørg for at bevæge dig lidt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Sørg for at du drikker nok, da dit væskeniveau har betydning for dit blodtryk. Drik gerne vand, evt. saft og også gerne mælk. Sørg for at spise sundt og varieret og sørg for at få mange små måltider hele dagen igennem. Det er godt at spise lidt og tit. Nogle kvinder synes, at det hjælper at spise f.eks. nødder og mandler, også citrusfrugter har ry for at kunne hjælpe, og mørk chokolade...;)

Rigtig meget held og lykke med det hele - stort knus herfra, og jeg glæder mig til at følge jeres familie!:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

3. oktober 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Mærke liv

Hej. Hvornår skal man som gravid mærke liv og hvordan føles det? Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce