Annonce

Annonce

Svar: Plukveer?


13. april 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære urolige

Tak for dit brev:)

Jeg synes, du skal ringe til din jordemoder og tale med hende:) Jeg er jo ikke jordemoder, men ud fra det jeg ved, så lyder det som om, at du skal have en sygemelding.

Det er helt normalt at have plukveer. Man kan sige at livmoderen øver sig og forbereder sig på den forestående fødsel, og man kan sagtens have mange plukveer igennem sin graviditet, uden at det er problematisk.

Det skader heller ikke dit barn, at du har plukveer. Det, at din livmoder spænder op, trækker sig sammen og bliver hård, er ikke ubehageligt for barnet. Du skal derfor ikke være bange for, at dine plukveer skader dit barn.

MEN plukveer må ikke gøre ondt - og det gør dine. Dine plukveer er så kraftige, at du er nødt til at stoppe med det du er igang med, og sådan skal det ikke være. Det kan godt være ubehageligt, og du kan naturligvis godt mærke det, men det må ikke gøre ondt. Hvis det gør ondt, så tyder det på at livmoderen arbejder lidt for kraftigt, og at du derfor kan risikere at gå i fødsel.

Behandlingen er, at du slapper af og får hvile. Og det er præcis det, du selv kan mærke, at når du har fri og kan lægge dig og slappe lidt af i løbet af dagen, så har du ikke nær så mange plukveer, og de føles ikke nær så voldsomt.

Det vil være ...


Annonce

... rigtig godt, hvis du på dit arbejde har mulighed for at lægge dig ned midt på dagen og slappe af. Det er netop afslapningen i løbet af dagen, som er vigtig. Det hjælper ikke på samme måde, hvis du tager en fridag en gang imellem. Og hvis du ikke kan dette med det arbejde du har, så synes jeg det er relevant at tale med jordemoder og læge om at få en sygemelding.

Det svære med plukveer er, at de kan føles meget forskelligt fra kvinde til kvinde, og som udgangspunkt er det som sagt helt normalt, at man har plukveer. Det er sandsynligvis derfor din læge har svært ved helt at vurdere, hvor kraftige dine plukveer er og siger, at man ikke kan "sætte tal på". Jeg mener at tommelfingerreglen er, at du ikke bør have mere end 5 plukveer i timen, du må ikke have dem igen og igen, de må altså ikke komme "rytmisk", og så må de ikke gøre ondt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes, du skal kontakte din jordemoder allerede i dag og spørge, hvordan du skal forholde dig. Det er ikke hverken hysterisk eller pjattet. I sidste ende handler det jo om at sikre, at du går gravid så længe som muligt. Hvis du er i risiko for at føde for tidligt, så tæller hver dag, og det har rigtig stor betydning for jeres lille nye lillebror eller lillesøster og for hele jeres familie.

Rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce