Annonce

Annonce

Svar: Forandringer i familien og ændrede rutiner


14. januar 2015

Kategori:
Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære E´s Mamma

Tak for dit brev - og stort tillykke med at du venter dig igen. Det lyder rigtig dejligt, at I venter jer en lillebror eller lillesøster til marts. Jeg er dog ked af at høre, at du døjer så meget med bækkenløsning, og jeg kan godt forstå, at du forsøger at finde en bedre løsning.

Har I mon mulighed for at få en ung pige? Jeg tænker på en skolepige på 13-17 år, som måske gerne vil tjene lidt ekstra. Hun kunne hente ham, når hun har fri fra skole og følge ham hjem til dig. Sørge for at han får sit tøj på, pakket sin taske, evt. give ham lidt at spise, når de kommer hjem, hun kan skifte hans ble osv og når hun så tager hjem til sig selv, så er han klar til at snakke og hygge lidt med dig. I kan læse bøger, bygge puslespil, lege lidt med biler, eller måske bare se en film. Han har sin mor, der er helt ro på, han får slappet af, og du kan samtidig blive liggende på sofaen.

Det er en meget lang dag, for jeres lille dreng, at være væk hver dag fra kl 7.30-17.30… Det er hverdagen for mange børn, men kan man undgå det, så synes jeg det er et forsøg værd.

Med hensyn til døgnskema og rytme, så vil de fleste børn i 2 års alderen have behov for at sove ca. 13 timer i døgnet. Det betyder, at hvis han f.eks. sover 2 timer til middag, så skal han sove ca 11 timer om natten f.eks. fra kl 20 til 07. Det lyder rigtig fint det du fortæller, han følger sin alder - og nogle dage sover han lidt mere og andre dage lidt mindre. Det gør ikke noget, hvis han ikke falder i søvn når klokken er 20, hvis han i øvrigt er glad og ligger og pludrer i sin seng. Så længe han hygger sig, er det okay. Men han må ikke ligge i sin seng og være ked af det.

Välling - går jeg ud fra er flydende vælling, som vælling i DK? Jeg ved godt at man i Sverige bruger meget mere vælling end man gør i Danmark, men til en 2 årig dreng, ville jeg ikke anbefale vælling. Mit forslag til en dagsplan ville se således ud:

Morgen (frukost) 7: Havregrød, havregryn med lidt sukker og mælk, yoghurt, brød ...


Annonce

... med ost. Letmælk af kop.

Afleveres i børnehave

Formiddag 8.30-9: 1 bolle med smør, ost, frisk frugt. Vand af kop.

Frokost 11-11.30: Varm mad eller rugbrød - kød, fisk, kartofler, grøntsager, ris, pasta, bulgur sovs. Så varieret en kost som muligt. Vand af kop.

Puttes til middagslur og sover her ca 2 timer

Eftermiddag 14.30: Yoghurt med rugbrødsdrys, frisk frugt, vand af kop

Hentes i børnehaven

Sen eftermiddag 16: En bolle med smør, ost, frisk frugt. Vand af kop.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Aften 18: Familiemad, almindelige retter med kød, fisk, kartofler, grøntsager, bulgur, ris, pasta, sovs. Helt almindelig mad. Vand eller letmælk af kop.

Kommer i bad, gøres klar til natten.

Tilbydes en grød som nu ca 19.30, får børstet tænder.

Puttes til natten ca kl 20 med godnatsang osv.:)

Jeg vil umiddelbart tro at denne rytme vil passe fint med børnehavens rytme for sove- og spisetider:)

Det er naturligvis helt okay, at han nogle gange må opleve at være en hel dag i institutionen - sådan er situationen lige nu og det er vigtigt, at du passer på dig selv. Det er vigtigt, at du også når den lille er født, har kræfter og overskud til at være der for begge børn. Og bækkenløsning er slemt og din situation skal naturligvis ikke forværres.

Det er vigtigt, at du prøver at vise ham, at du stadig er der. At selvom I har været væk fra hinanden i løbet af dagen, så er du der for ham, når I er sammen. Han kan godt finde ud af, at mor ligger på sofaen og at han skal komme til dig, når han har brug for dig - og at du ikke kan gå efter ham på sammme måde som tidligere. Kald på ham, vis ham, at du gerne vil snakke med ham, putte med ham, lege med ham osv. selvom du lige nu ligger ned:)

Lad ham selv klatre op, når han kan. Det kan være en lille skammel, en trappestige eller lignende. Så han f.eks. selv klatrer op på puslebordet eller selv klatrer op og sætter sig på sin høje stol. Det vil hjælpe både ham og dig:)

Jeg håber du kan bruge mine tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce