Annonce

Annonce

Svar: Alkohol i starten af graviditeten


28. november 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære du

Tak for dit brev og kæmpe stort tillykke med at du venter dig - hvor er det dejligt også selvom det ikke var helt planlagt:)

Mange kvinder drikker alkohol først i graviditeten - netop fordi de, som du, ikke ved at de er gravide og derfor ikke kan tage de nødvendige forholdsregler. Og du er derfor ikke alene om at stå i denne situation og det er helt naturligt, at du har alle de tanker og bekymringer du har. Du vil jo gerne gøre det bedste for dit barn og du ved at du derfor ikke bør drikke - og derfor skal du også fremover gør alt det gode du kan, for at passe på dig selv og den lille I venter:)

Der er lavet forskellige undersøgelser omkring alkoholindtag tidligt i graviditeten, blandt andet projekt "Bedre sundhed for mor og barn" (BSMB-undersøgelsen) og ifølge den, så vil alkohol i graviditeten kunne medføre tidlig abort. I jeres tilfælde er du dog så langt henne, at dette burde være uden betydning - og måske er det dette jeres læge har ment, når han/hun har sagt, at dit indtag af alkohol ikke har haft nogen betydning…

Undersøgelsen har blandt andet også set på det der kaldes "binge-drinking", som betyder at man har enkelt stående episoder, hvor man drikker 5 genstande eller mere. Ved denne undersøgelse fandt man, at kvinder der ...


Annonce

... havde haft mindst tre binge drinking episoder, havde en øget risiko for dødfødsel i forhold til kvinder, der aldrig havde drukket 5 eller flere genstande på én gang. Det så ikke ud til, at der er særlig grund til at være bange for at abortere, hvis man en enkelt gang har drukket mindst fem genstande ved en enkelt lejlighed.

Du fortæller, at du har været i byen to gange - hvor du har drukket - det man måske kan kalde for binge-drinking episoder og der burde ud fra ovenstående ikke være risiko ved dette.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker, at du skal prøve at tage det stille og roligt. Passe på med at læse på nettet, for det vil naturligt gøre, at du bekymrer dig ekstra - og sandsynligvis bekymrer dig unødigt. Og så skal du gøre alt hvad du kan, for at gøre det bedste nu - spise sundt, varieret, undgå rygning osv... Du skal også nyde din graviditet, følge kontrollerne hos læge og jordemoder - glæde dig til scanninger osv. som alt sammen vil give dig et billede af, at alt er som det skal være - og naturligvis lægge mærke til at den lille sparker, bevæger sig osv.

Stress kan naturligvis også påvirke graviditeten - så prøv at nyde det og sig til dig selv, at det er en sund og stærk lille baby I venter:)

Rigtig meget held og lykke og glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annoncer

Annonce