Annonce

Annonce

Svar: Bækkenløsning - igen?


7. oktober 2014

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære du

Tak for dit brev:)

Det er din læge eller en jordemoder, som vil være bedst til at svare på hvor stor sandsynligheden er for at du får bækkenløsning igen, hvis du igen bliver gravid. Jeg mener at der vil være en forhøjet risiko, men jeg ved ikke, hvor stor riskoen er. Jeg mener også at have læst, at smerterne kan være værre, når man oplever at få det igen, ligesom symptomerne på bækkenløsning kan opstå tidligere i graviditeten.

Det er altid en fysisk belastning at være gravid og din krop vil naturligt skulle indstille sig på den kommende fødsel. Det betyder at din led og ledbånd vil blive bløde og mere eftergivelige i hele kroppen, men især i bækkenet - når barnet skal fødes, så er det vigtigt at bækkenet kan give efter, så barnet kan komme ud.

Du ...


Annonce

... kan, så vidt jeg ved godt forebygge, men dog ikke fjerne risikoen for at få bækkenløsning igen. Du kan dog lave nogle øvelser, som kan styrke musklerne i din bækkenbund og i din ryg og det vil kunne hjælpe. Derudover kan du være bevidst om dine sidde stillinger, være bevidst om, hvordan du bruger din krop, løfter osv. Jeg tænker også, at det vil være en rigtig god idé at du taler med en fysioterapeut, som kan give dig nogle øvelser, som du kan lave både før, under og efter en evt. graviditet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg mener man normalt siger, at du ikke bør blive gravid før du har haft mindst 6 måneder uden bækkenbundssmerter.. men det må du ikke hænge mig op på. Som sagt vil det være rigtig godt, at du drøfter jeres situation med lægen:)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annoncer

Annonce