Annonce

Annonce

Svar: Gravid og nervøs


7. juli 2014

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære mor

Tak for dit brev - Og stort tillykke med at du venter dig - det lyder som om at det er gået rigtig hurtigt, hvis du har fået fjernet spiralen for 9 uger siden og nu er 7 uger henne…:)

De smerter du oplever er højst sandsynligt ligamentsmerter. Ligamenter er de ledbånd, der holder din livmoder på plads i dit underliv og nu hvor du er gravid og din livmoder vokser og flytter lidt på sig, så vil ligamenterne strække sig og det er højst sandsynligt dette du kan mærke - det er som din læge har sagt helt normalt.

Nogle gange kan det hjælpe at du skifter stilling, så hvis du står op, så kan det hjælpe at du sætter dig ned. Hvis du ligger ned, så kan det hjælpe at du lægger dig om på den anden side osv. Det kan også nogle gange hjælpe med en varmepude. Du kan købe en pude som kan lunes i mikrobølgeovnen, hvis du har en sådan. De sælges flere steder blandt andet hos Matas og på Apoteket. Den skal naturligvis ikke være voldsomt varm, for det har det lille barn i din livmoder ikke godt af - men en lidt lun pude kan være rigtig dejligt.

Hvis du får rigtige smerter, voldsomme smerter på en måde, hvor du føler at du er nødt til ...


Annonce

... at bukke dig sammen, fordi det gør ondt i maven/underlivet, så er det ikke ligamentsmerter og så skal du reagerer hurtigt. Det samme gælder, hvis du begynder at bløde fra skeden. Der er ikke noget som umiddelbart tyder på at du skulle være gravid uden for livmoderen - men får du smerter eller blødning, skal du naturligvis reagere.

Det er rigtig godt at du skal til lægen i næste uge og have lavet en gynækologisk undersøgelse. Lægen vil kunne se om din livmoder har den størrelse, som den normalt vil have, hvis du er gravid i 8 uge. Lægen vil også kunne henvise dig til en gynækolog, hvis det skønnes nødvendigt. Her vil du kunne blive scannet og man kan se om alt ser ud som det skal. Du kan tale med lægen om denne mulighed:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan naturligvis også vælge selv at betale for en scanning, som du godt kan få lavet allerede nu. Der vil man højst sandsynligt kunne se hjerteblink og man vil også kunne se om barnet ligger rigtigt i livmoderen og alt ser ud som det umiddelbart skal. Man kalder ofte denne tidlige scanning for en "trygheds-scanning" - jeg mener det koster mellem 300-600 kr:)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce