Annonce

Annonce

Svar: At fortælle om graviditet


18. oktober 2013

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære M.

Tak for dit brev :) Og stort stort tillykke med at du venter dig igen - hvor er det bare dejligt for jer!

Det kan være svært at finde det rette tidspunkt at fortælle det til storebror, for han kan jo ikke forholde sig til tid og der går laaaang tid før den lille baby kommer. Modsat, så ved jeg også fra dine tidligere breve, at han er en dreng der tænker rigtig meget over tingene, og jeg tænker derfor, at I heller ikke skal være for længe om at fortælle ham, at "mor har en baby i maven".

Ved familie og venner det? Jeg tænker at det vil være rigtig godt, hvis I forældre fortæller ham det og at det ikke er mormor eller en anden som pludselig siger "du skal være storebror" - jeg synes det skal være jer, som fortæller ham om det.

Der findes ikke kun en måde at sige det på - nogle gange kan det være en idé at læse bøger om babyer i maven, det at få en lillebror eller lillesøster og så fortælle det derud fra. Andre gange kan det være bedre at fortælle det først og så låne bøger om det bagefter.

Nogle gange kan han se det - se din mave bliver ...


Annonce

... større og I kan fortælle ham, at det er fordi der er en baby i maven. Nogle gange kan det være at drage paralleller til venner og familie, de andre i børnehaven osv. "Vi skal fortælle dig noget vigtigt - vi skal have en baby, ligesom xx" eller "du skal være storebror ligesom xx" eller hvordan I nu vil sige det.

Da han naturligt vil have svært ved at forholde sig til tid, så kan det være en god idé at sætte lidt af de ting på, som skal ske først - "først bliver det jul, så bliver det fastelavn, det bliver vinter - der sker mange ting før babyen kommer - først til sommer kommer babyen" eller lignende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I skal naturligvis være forberedte på, at hans interesse ikke vil være så stor. Han vil måske bare sige "nå, okay" og så lege videre - men så har han lidt at tænke over og I kan tale mere om det hen af vejen i takt med at graviditeten skrider frem.

Du kan evt. låne bogen "Barn nr. 2" af Lykke Møller Kristensen og Margrethe Brun Hansen på biblioteket.

Rigtig meget held og lykke med det hele og glæder mig til at følge jeres lille familie videre:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce