Annonce

Annonce

Svar: Solsikkekerner og hørfrø


22. november 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Anette

Tak for dit brev :)

Hørfrø og solsikkekerner har et højt indhold af tungmetallet cadmium. Hvis man indtager større mængder af disse kerner, så er der en risiko for at cadmium opkoncentreres i kroppen og det kan give nyreskader. Derfor anbefales at man generelt ikke indtager hørfrø og solsikkekerner i større mængder.

Hørfrø har derudover et naturligt indhold af det der kaldes cyanogene glykosider, der kan give en akut forgiftning, hvis man indtager meget store mængder. Det kan derudover give skader på nervesystemet.

Der er ikke samme problemer med andre frø som sesamfrø, pinjekerner, græskarkerner og birkes. Disse frø og kerner har et væsentligt lavere cadmiumindhold end solsikkekerner og hørfrø.

Når Fødevarestyrelsen har været ude og advare imod stort indtag af hørfrø og solsikkekerner, så ...


Annonce

... er det fordi netop disse ofte anbefales på grund af deres store indhold af sunde fedtsyrer. Men planteolier giver de samme sunde fedtsyrer og når man spiser fisk, får man naturligt også disse fedtsyrer.

Det anbefales at vi generelt spiser varieret og spiser efter kostrådene - herunder må vi gerne spise lidt hørfrø og solsikkefrø, men ikke spise store mængder. Kernerne og frø kan f.eks. godt bruges i begrænset omfang i blandt andet brød, hvor de indgår som en mindre del.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Som gravid skal du spise varieret og sundt og følge de gængse kostråd. At du har spist et par stykker rugbrød, hvori der har været lidt hørfrø og solsikkekerner burde ikke være noget problem. Det har jo netop ikke udgjort en særlig stor del af brødet og du har ikke spist særlig meget :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rosiner

Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.

Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.

Svampegiften findes også i økologiske...

Læs mere i Babylex

Klapvogn

Når I vil købe en klapvogn skal I overveje hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne som hver har deres fordele.

Til brug for lange ture, vil det være hensigtsmæssigt med en vogne med sædde der kan ligges ned, store hjul og kaleche. Er behovet mest til indendørs brug eller kort transport med bus er en paraplyklapvogn en mulighed.

Sikkerhedskravene for klapvogne er i Danmark det samme som til barnevogne. Afstanden fra sæde til hjul...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annoncer

Annonce