Annonce

Annonce

Svar: Vedr. bristning og fødsel


9. maj 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Marie

Tak for dit brev og tillykke med lillepigens 2 års fødselsdag :)

Det er helt naturligt at du er usikker omkring en ny fødsel, med det forløb du har bag dig og det vil være rigtig godt at du, når du bliver gravid, taler med jordemoderen om dette allerede fra starten.

Jordemoder og læge vil kunne finde din tidligere fødejournal frem og vil kunne se hvad der er sket og vil ud fra dette kunne tale med dig om, hvordan det vil gå når du skal føde igen. Det vil være en rigtig god idé at du beder om at få en samtale med en obstetrisk læge (en fødselslæge), gerne tidligt i forløbet. En obstetriker er uddannet til netop at vurdere din situation og hvad der vil være bedste fødsel for dig og for det kommende barn.

Til en sådan samtale vil jeg foreslå dig, at du for det første er ærlig omkring hvorvidt du har lyst til at føde igen og om du er bange for det. Du skal overveje om du ønsker at gennemgå en vaginal fødsel eller om du måske vil have et kejsersnit, og du skal tale med obstetrikeren om fordele og ulemper ved begge dele.

Den ...


Annonce

... obstetriske læge skal også vurdere om du er i risiko for at få en ny bristning. En
sphincter-ruptur grad 3 og efterfølgende kateteranlæggelse osv. er vigtig at vurdere risikoen for - det er ikke pjattet eller hysterisk og det skal naturligvis vurderes, hvad der er bedst for dig og barnet og hvad risikoen er. Det er slet ikke sikkert det vil ske igen, det afhænger helt af hvad årsagen var sidste gang. Risikoen afhænger af barnets vægt, hvor hurtigt barnet bliver født, om barnet bliver født med cup og om der generelt er overblik over fødslen ....

Og så skal man vurdere dine gener. Altså hvordan har du det med at holde på vandet og afføringen nu, hvordan med prutter, hvordan fungerer dit sexliv osv. Det har altsammen betydning for om man vil anbefale dig at føde vaginalt igen eller i stedet vil anbefale kejsersnit.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Så når du bliver gravid, så skal du bede om at få en samtale med en obstetrisk læge, en fødselslæge, og drøfte din tidligere fødsel og din nuværende situation.

Håber du kan bruge dette videre, rigtig meget held og lykke :)

Rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex

Vuggedød

Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved at der er visse faktorer som har betydning. Derfor har sundhedsstyrelsen følgende anbefalinger:

- Læg altid barnet til at sove på ryggen.

Hvis barnet sover på maven, er der risiko for at det ikke kan komme af med varmen og bliver overophedet.

- Undgå at ryge i graviditeten og undgå at barnet udsættes for tobaksrøg efter fødslen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annoncer

Annonce