Annonce

Annonce

Svar: Hvordan påvirker sygdom under graviditeten barnet?


26. februar 2012

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære evigt syge ...

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt at I gerne vil have et barn mere, det er rigtig dejligt at have børn, de ved I - I har jo allerede to ...

Det kræver dog stort overskud at have børn og det lyder ikke som om at overskuddet er til det hos jer lige nu. Du fortæller at du ofte kun er rask 1-2 dage om måneden, at du vægtmæssigt ligger til at være undervægtig, at du ofte er nødt til at spise smertestillende osv. Og selvom I gerne vil have et barn mere, så er jeg nødt til at sige, at det jo ikke lyder optimalt hverken i forhold til at gennemgå en ny graviditet og fødsel, men heller ikke i forhold til at være mor.

Det er meget svært at være mor og tage sig af sine børn, være der for dem, have overskud til at møde dem, se dem og anerkende dem, når man næsten ikke har overskud til sig selv ... Og du skal jo heller ikke kun være mor, du skal også være hustru og også være der for din mand. Og jeg synes I skal prioritere meget hvad I vælger og hvorfor ... :)

Der er mange ting som spiller ind på en god graviditet og fødsel. I 1996-2002 lavede man i Danmark et projekt "Bedre sundhed for mor og barn", hvor man blandt andet undersøgte, hvordan graviditetsperioden påvirker barnets sundhed. Dette projekt har givet stor viden om mange ting - noget af det man har fundet ud af er blandt andet, at hvis man er undervægtig, ...


Annonce

... så er der større risiko for at abortere. Man har også fundet ud af at indtag af medicin f.eks. smertestillende, vil påvirke barnet negativt.

Man havde en mistanke om at feber under første halvdele af graviditeten kunne påvirke fosteret og evt. påvirke til fosterdød. Her viste undersøgelsen dog at feber i sig selv næppe udgør nogen risikofaktor for spontan abort eller dødfødsel. Kvinder, der oplever en feberepisode under en graviditet, behøver således ikke at frygte, at dette vil øge risikoen for fosterdød. Men det er naturligvis vigtigt at finde ud af hvorfor man har feber ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Andre undersøgelser laver i udlandet tyder på at stress under graviditeten kan påvirke barnet og påvirke barnets udvikling senere hen og hvis man konstant er syg, så er kroppen jo i en stresstilstand, som hverken er god for den gravide eller for barnet.

Jeg kan naturligvis ikke sige hvorvidt I bør få barn nummer 3 som situationen er, det er kun jer der kan vurdere, om det er rigtigt for jer. Men som du beskriver det hele, så tænker jeg umiddelbart at det er rigtig vigtigt at du finder ud af, hvorfor du kontant er syg og at du bliver behandlet, bliver rask ... Du skriver at du går til udredning op hospitalet og jeg håber at de vil kunne finde ud af noget. Prøv også at spørge dem om de vil anbefale en ny graviditet, som situationen er hos jer :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser til børnesenge. Hovedreglen er at barnet skal ligge på et fast underlag, for at kunne bruge og udvikle sine muskler.

Hvis der er fast bund i sengen (dvs. uden tremmer), skal madrassen være hård, så stød og bump fordeles. Madrassen skal derimod være blød, hvis der er tremmebund i sengen.

Vælger I en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce