Annonce

Annonce

Svar: Graviditet - sove på venstre side.


3. marts 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Charlotte

Dejligt at høre fra dig igen - det lyder som om at graviditeten skrider stille og roligt frem. I forhold til dit spørgsmål i dag, så er jeg jo ikke jordemoder, og jeg synes naturligvis at du også skal drøfte det med hende ... :)

Generelt gælder dog, at du skal sove, som du har det bedst. Det er meget fint at sove på siden, når man er gravid, fordi blodet lettere løber tilbage til hjertet, når du sover på denne måde og de fleste trækker også vejret godt, når de sover på siden. Dertil kommer at jo længere hen du kommer i graviditeten, jo tungere bliver maven og når du ligger på siden, vil det ofte være en rigtig god idé at komme en pude mellem benene og evt. dynen lidt ind under maven, så du ligger godt og føler dig afslappet. Du kan altså give din krop bedre støtte med puder, når du sover på siden. ...


Annonce

...

Jeg synes du skal lægge dig på den side, hvor du har det bedst med at sove. Der er ingen idé i at ligge på en bestemt side og føle at luften ikke kan komme godt nok ned - hvis du panikker og ikke slapper af, så er det naturligvis ikke godt for nogen af jer, så læg dig, som du finder bedst ro.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Hovedbiblioteket Esbjerg

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at sove på ryggen, så er det rigtigt, at det på sigt nok også bliver lidt besværligt for dig, fordi maven bliver større. Det kan også være svært at trække vejret sufficient, når man ligger på ryggen - du kan her måske finde glæde ved at komme en pude ind under dine ben og også have en god hovedpude.

Og igen så tænker jeg, at du naturligt vil og skal lægge dig i den stilling, hvor du føler dig bedst tilpas. Jo bedre du har det, jo bedre har dit barn det også :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex

Episiotomi

Episiotomi er når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det for at barnet bedre kan komme ud.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annoncer

Annonce