Annonce

Annonce

Svar: Igangsættelse


26. februar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Pernille

Nu er jeg jo ikke jordemoder, så det er begrænset, hvor meget jeg kan svare dig på dine spørgsmål. Jeg vil derfor anbefale dig at drøfte det med din jordemoder eller læge :)

Men jeg kan fortælle dig hvad jeg ved omkring igangsættelse af fødsler :)

Man kan sætte fødslen igang på flere måder - enten med stikpille, ved at sprænge hinder eller med drop.

Der kan være flere årsager til at sætte en fødsel igang og som udgangspunkt skal du følge lægernes råd. Hvis de mener, at det vil være bedst for dig og dit barn at fødslen sættes igang, så er der grund til dette.

Der er dog altid risiko ved at sætte en fødsel igang og nogle gange betyder det, at det bliver nødvendigt med vestimulerende drop. Det kan også betyde at fødslen trækker længere ud og ofte vil man også monitorere (overvåge) barnet og barnets hjertelyd undervejs. Simpelthen fordi man jo et eller andet sted griber ind i "naturens orden" .. Når det er sagt, er der jo en grund til at mange flere børn og mødre overlever idag :)

Hvis man giver en stikpille, så er det meningen ...


Annonce

... at den skal modne livmoderen - faktisk er det et vagitorie man giver, det vil sige en stikpille i skeden. Der går her nogle timer og så vil man ofte begynde at få lidt menstruationslignende smerter.

Hvis livmoderen har åbnet sig og man egentlig er parat til at føde så vil man nogle gange lave hindesprængning. Når man sprænger hinder, så går der ofte en del af vandet, barnets hoved kommer til at presse ned og det stimulere til vedannelse. Virker dette ikke, vil man give vestimulerende drop for at få fødslen igang...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man får en stikpille i skeden, så tager det ofte tid for den at virke og i denne periode kan man ofte gå hjem. Der er derfor ikke gurnd til at komme på fødegangen. Når man får sprængt hinder og får lagt vestimulerende drop, så vil dette ofte foregå på fødegangen, men kan sandsynligvis også foregå på svangreafsnittet som du har fået at vide. Jeg vil formode at det afhænger helt af hvordan du respondere på den igangsættelse du er igang med og hvor hurtigt de skønner det vil gå ...

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce