Annonce

Annonce

Svar: Pres forneden


21. februar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Pernille

Det er helt normalt at have tyngde fornemmelse, når man er gravid - men jeg synes du skal ringe til din læge og lige få tjekket, at alt er som det skal være. Som du skriver, har du jo født før - men den her fornemmelse er anderledes og ikke noget du umiddelbart husker, og derfor synes jeg det er en god idé at du lige bliver tjekket en ekstra gang.

Hvis det viser sig at du er ved at gå i fødsel, så vil man sandsynligvis give dig noget til at stoppe eventuelle veer, fordi man ved at det har stor betydning at gå så langt som muligt - hver dag tæller i forhold til barnets velbefindende.

Et barn der bliver født i uge 33 vil godt kunne overleve. Man taler om for tidlig fødsel, hvis man er født mellem uge 33 og 37 og børn der fødes i uge 34 vil ofte kunne trække ...


Annonce

... vejret selv og nogle vil også have udviklet sutterefleks og kunne spise selv. Men der er stadig tale om et umodent barn, som har brug for ekstra støtte og hjælp de første uger.

Nogle gange vil man give barnet et lungemodnende stof, som hjælper barnets lunger til at modnes og dermed bedre kunne trække vejret. Man vil ofte også lægge barnet i C-pap, der er en lille plastikdims, der sættes i barnets næse. Via den får barnet lidt ekstra luft, evt. iblandet ilt. Barnet trækker selv vejret, men får ekstra støtte af C-pap´en.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Barnet vil ofte også få mælk via sonde, men vil som sagt ofte kunne begynde at die lidt ved mors bryster omkring 34 uge ...

Så - til lægen med dig, få tjekket, hvad det er du mærker. Måske har du blærebetændelse?

Knus herfra og fortæl endelig hvad der sker :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce