Annonce

Annonce

Svar: 1. barn 4 måneder - Ønsker 2. graviditet


8. februar 2011

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Michelle

Hvor er det dejligt at det at blive forældre, har været så stor en glæde for jer, at I allerede arbejder på at få en til :) Børn er bestemt en gave og det er enormt berigende, at se sine børn vokse op, udvikle sig og ikke mindst, se deres forskelligheder.

Det er dejligt at have mange børn, men det er også hårdt arbejde, at fordele sol og vind lige, at se dem som de forskellige personer de er og netop have tid og overskud til at anerkende dem hver især - og ja, det er dejligt at have børn med kort aldersforskel, men det er også dejligt, når der er længere tid imellem dem, der er fordele og ulemper ved alt :)

Med hensyn til ny graviditet, så er det sådan at netop amning på verdensplan er den hyppigst anvendte præventionsform. At man ammer, er en væsentlig årsag til at børn fødes med et øget interval i de fattigste lande.

Amning beskytter ca 98% mod graviditet ...


Annonce

... hvis:

- Barnet er mindre end 6 måneder gammelt
- Barnet udelukkende ammes (ikke får skemad eller flaske)
- Barnet bliver ammet mindst 6 gange i døgnet, uden længere interval mellem amningerne end 6 timer


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


I Danmark ammer man normalt ikke så tæt, som her beskrevet og derfor anbefales det normalt at man bruger prævention, hvis man ikke ønsker at blive gravid. 1½ procent af alle aborter i Danmark foretages inden for det første år efter sidste fødsel ...

Så sagt med andre ord, når man som jer, gerne vil være gravid, så er det ganske fornuftigt at nedbringe ammehyppigheden og på sigt stoppe med at amme. Fordi du naturligt vil få sat hurtigere gang i din normale cyklus, få menstruation og dermed kunne blive gravid. Du skal altså gøre det modsatte af det man anbefaler, når amning bruges som præventionsmiddel.

Jeg håber dette besvarer dit spørgsmål, rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding og minder i sammensætning om en tynd grød. Vælling kan tidligst gives til barnet fra 4 mdr´s alderen, hvor nogle forældre oplever at det kan have en lidt mere mættende effekt, så barnet sover bedre om natten.

Der må i alderen 4-6 mdr. max gives hvad der svarer til to måltider, pga det højere proteinindhold.

Hvis barnet trives godt på modermælk, så er der ingen grund til at give vælling. Barnet kan i givet fald gå direkte fra bryst...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce