Annonce

Annonce

Svar: Ømt bryst - 0 mdr.


14. januar 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Pernille

Det er helt normalt at få brystspændinger og ondt i brysterne, når man er gravid. Det er faktisk vigtigt for amningen, at brystet ændrer sig og du vil naturligt kunne mærke små og ømme hævelser, rundt omkring i brystet. Det er mælkekirtlerne. Brysterne vil også ændre størrelse og huden og brystvorten vil også se anderledes ud :)

Allerede nu i graviditeten begynder du at danne råmælk, som er klar til når barnet fødes. Det er ikke store mængder, men det dannes og der er præcis nok til at dække dit barns behov de første dage. Nogle kvinder oplever at de allerede fra 16. graviditetsuge kan klemme råmælk ud af brysterne, andre mærker det ikke - men det er der. Hvorvidt man fornemmer at have råmælk i graviditeten eller ej, siger ikke noget om hvorvidt man er "god til at lave mælk", når barnet er født.

Det er en rigtig god idé at du (eller din mand) massere dit bryst, når du oplever at det gør ondt. Og det er netop tegn på at ...


Annonce

... der er en mælkekirtel som generer, når du kan mærke at massagen hjælper. Du kan masserer brystet blidt, når du f.eks. er i bad eller du kan lægge dig på ryggen i dobbeltsengen, så brysterne (og du selv) er helt afslappet og så lade din mand massere dem, evt. med lidt olie eller creme og i små cirkelbevægelser. Det kan hjælpe :)

Mælkekirtler er der rigtig mange af og de sidder i hele brystet, både under brystet, på ydersiden af brystet, op mod armhulen, oven på brystet og ind mod kavalergangen.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal være opmærksom på ikke at bruge en BH som strammer. Det er en god idé at bruge en BH som støtter dit bryst rigtig godt, vælg gerne en BH af bomuld og også gerne en BH uden bøjle. Det kan f.eks. godt være en bøjle, som generer og presser ind i brystet, så du får ondt, hvor du beskriver ..:)

Hvis du er urolig, skal du naturligvis altid kontakte din læge.

Håber ovenstående hjælper videre på vej, fortsat held og lykke og fortsat god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annoncer

Annonce