Annonce

Annonce

Svar: Hvor meget sol må et barn få?


23. marts 2020

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mette

Tak for dit brev :)

Når vi skal være særligt opmærksomme på solen og børn, så er det fordi børn er særligt følsomme overfor UV-stråling. Det er meget vigtigt, at forebygge solskoldninger i barndommen, fordi man ved, at jo tidligere børn udsættes for sol, og jo tidligere de får skader i huden på grund af solen, jo større sandsynlighed er der for, at dette kan udvikle sig til hud- og modermærkekræft senere i livet.

Spæde børn og småbørn bør som udgangspunkt slet ikke opholde sig i solen, men det vil være naturligt at børn, i takt med at de begynder at gå mere rundt, naturligt også leger mere ude og derfor bliver eksponeret for sol. Det er her meget vigtigt, at du sørger for at din dreng leger skyggefulde steder, og det er rigtig godt, at I f.eks. har en markise, som han kan lege under, så han på den måde ikke sidder direkte i den skarpe sol.

Det er også vigtigt at huske på, at sand og vand reflekterer uv-strålingen fra solen, så hvis man er ved vandet, så skal man være særlig opmærksom, og også her vil det være rigtig godt, hvis man kan sidde under et skyggefuldt træ eller har en parasol eller lignende med.. Samtidig er det anbefalingen, at ...


Annonce

... man undgår den stærkeste middagssol mellem kl 12-15 (når UV-indekset er 3 eller derover), hvilket heldigvis ofte passer rigtig fint med, at børn spiser frokost og sover til middag i dette tidsrum og derfor naturligt får en pause fra solen :)

Og så anbefales det, at man smører sit barn med solcreme, ligesom det anbefales, at barnet har soltøj og solhat på. Det man skal huske er altså skygge, solcreme, soltøj og solhat...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det betyder alt sammen ikke, at I skal eller kan undgå solen helt, men du skal være opmærksom, og du/I skal være i solen med sund fornuft. Det er vigtigt, at din dreng ikke bliver solskoldet.

At det anbefales, at I undgår den stærke middagssol eller søger skygge, når uv-indekset er 3 eller derover betyder derfor også, at han stadig godt kan være ude under jeres markise, hvis han er vågen og leger på dette tidspunkt. Han må gerne være ude midt på dagen, hvis han er i skygge eller er beskyttet af solhat, soltøj og solcreme... Derudover anbefales det, at du vælger parfumefri og miljømærket (Blomsten eller Svanen) solcreme.

Du kan læse meget mere om solbeskyttelse og solråd på cancer.dk/solkampagnen eller du kan søge på "skru ned for solen" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Gør op med gamle puslevaner og slip for røde babynumser

Tænk forebyggelse i stedet for at vente til huden er blevet rød - det er hele grundprincippet hos virksomheden Olívy, som står bag det naturlige og populære produkt Olívy baby care – diaper change. En 3-i-1 løsning, der skånsomt renser, plejer og beskytter huden - og én gang for alle sætter en ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

23. marts 2020 | Diverse | 3 år, 8 mdr.

Trivsel i børnehaven - 3 år, 8 mdr.

Kære Helen. Tak for din fantastiske brevkasse, som vi har læst så meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Problemer med maven

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder, der har problemer med maven. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Diverse | 5 år

Fladt baghoved hos 5årig

Hej Helen, Min datter på snart 5 år har et meget fladt baghoved og har af...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2020 | Diverse | 0 mdr.

Ondt i maven - nyfødt

Hej Helen. Jeg er ny her inde men har fulgt en del med. Vi har en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce