Annonce

Annonce

Svar: Hikke efter flaske


22. august 2019

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære forældre

Tak for jeres brev - og meget korte præcise spørgsmål og stort tillykke med den lille dreng :)

Det er helt naturligt, at spædbørn hikker - faktisk hikker mange børn allerede, imens de ligger inde i maven.

Hikken skyldes påvirkning af en nerve, der sidder mellem spiserøret og luftrøret. Når barnet spiser og samtidig trækker vejret gennem næsen, så presser spiserøret og luftrøret mod hinanden og presser derfor på nerven og hikken starter. Hos de helt spæde børn er pladsen mellem spise- og luftrør meget trang, og derfor hikker barnet hyppigere og i takt med, at barnet bliver ældre og fysisk større, så forsvinder tendensen med at hikke.

Tendens til at hikke kan nogle gange blive værre, hvis barnet spiser meget hurtigt. Og generelt går det hurtigere med at spise af en flaske end at spise af et bryst, så måske kan I forsøge med en anden flaskesut, for at se om det kan nedsætte spisetempoet og dermed hikken lidt.

Det kan ofte også være en god idé at holde lidt pause undervejs i måltidet, så han lige får mulighed for at bøvse lidt af, før han så fortsætter og tømmer flasken :) Men det lyder som om, at I allerede forsøger dette...

Tendens til at hikke kan også øges, hvis barnet ligger ned, når det spiser, og det vil derfor være en god idé, at I sørger for, at jeres lille dreng ikke ligger for fladt, men at han holdes lidt siddende i jeres favn, når I giver ham ...


Annonce

... flaske. Det er i øvrigt samtidig vigtigt fordi det forebygger tilbageløb af mælk til mellemøret og dermed forebygges mellemørebetændelse :)

Det er ikke farligt med hikke, men det kan være ubehageligt for ham, hvis det varer meget længe. 5 minutter er okay, men 10 minutter begynder at blive lidt længe synes jeg, og hvis han hikker meget længe, så må I godt forsøge at stoppe det. I første omgang skal I undersøge om det kan være en bøvs som sidder i klemme, og som ikke kan komme op. Her kan I holde ham op, så han ligger med armene op over jeres skulder og maven mod jeres skulder/bryst, så ryggen er lige. Klap kærligt fra blenumsen og op af ryggen, for at hjælpe bøvs og luft ud.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange vil det også være en god idé med en sut, fordi den kan stimulere lidt ekstra spyt, som så synkes og dermed påvirkes nerven lidt igen, så hikken stopper. Nogle gange kan I også dryppe en teskefuld mme eller måske lidt kogt vand i munden på ham, så han synker dette. Ikke mere end en teske, blot så der netop kommer lidt ned i spiserøret, så presset på nerven ændrer sig og hikken derfor holder op :)

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre og vil også anbefale jer min bog "Helens bog om amning og flaske". I den kan I læse om modermælkserstatning, flaskeproblemer, finde tegninger af forskellige flaskestillinger og generelt finde gode råd omkring det at give flaske :)

Rigtig meget held og lykke fortsat!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Raske børn i alderen 12-23 måneder søges

Odense Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital og Hvidovre Hospital søger forældre med børn i alderen 12-23 måneder til et nyt vaccineforsøg

Raske børn søges til forsøg med meningitisvaccine

Hvad er meningokok meningitis?
Meningokok meningitis kaldes ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. december 2019 | Diverse | 12 mdr.

Flaske, søvn, sprog, tilknytning, røre ansigt

Kære Helen. Vores datter er nu blevet 1 år gammel, og jeg har igen lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2019 | Diverse | 17 mdr.

Vuggestuens rutiner

Kære Helen Jeg skriver til dig, da min datter startede i vuggestue for to...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Diverse | 2 år, 1 mdr.

Begyndt at savle igen

Hej Helen Min søn, der lige er fyldt 2 år for en måned siden, er inden for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2019 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning

Kære Helen, Min dreng (2,5 år) har aldrig været glad for at blive afleveret...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2019 | Diverse | 2 år, 4 mdr.

2 år og vuggestuestart

Hej Helen. Min søn på nu 2 år og 4 måneder startede i vuggestue tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce