Annonce

Annonce

Svar: Flytning og klippe negle


24. februar 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Fie

Tak for dit brev og dejligt at høre, at det går lidt bedre med søvnen for jeres lille datter:) Og tilykke med at I flytter tættere på familien, jeg kan godt forstå, hvis du er spændt på det hele og glæder dig...

Du har naturligvis ret i, at en flytning kan være svær for børn - jeres datter oplever jo verden med alle sine sanser, hun ser, hører, føler, dufter, fornemmer, og hun bliver naturligt mere og mere bevidst, genkender verden omkring sig og begynder at forholde sig til rummet hun er i osv. Og en flytning betyder naturligt en masse nye stimuli at forholde sig til.

Det vigtigste er dog mor og mor :) at hun har de nære ting omkring sig, og at I stadig er der for hende, og netop giver hende den ro og tryghed, som hun naturligt søger. Hun vil spejle sig i jer og jo mere rolig og glad du/I virker, jo mere rolig og glad vil hun også være. Hvis hun derimod oplever, at du stresser, bliver nervøs osv. så vil hun spejle sig i disse følelser.

Det er rigtig godt, at I bibeholder alle hendes vante ting fra hverdagen - samme seng, dyne, aktivitetsstativ osv., ligesom det er rigtig godt, hvis I kan forsøge at bibeholde nogle af de rutiner og vaner, som I allerede har fået skabt. Det vil sige, at hun skal ammes, svøbes, puttes i sin lift osv. som hun plejer at blive det... jo mere genkendelighed jo bedre :)

Det kan derfor også være en god idé at I pakker hendes ting ned som noget af det sidste og sørger for at pakke hendes ting ud, som noget af det første, når I er fremme i jeres nye hjem. Så hun på den måde hele tiden har de vante ting omkring sig. Når det så er sagt, så vil hun naturligt godt kunne reagere på alle de nye omgivelser - og her er det så vigtigt, at I trøster, beroliger, betrygger. Det kommer til at gå rigtig fint!

Det er super dejligt, at I kommer tættere på dine forældre. Det lyder som om, at du glæder dig rigtig meget til dette, og jeg kan godt forstå, at du gerne vil udnytte muligheden og se bedsteforældrene hyppigere. Det er også guld værd, at I får mulighed for dette nu :)

Din datter må gerne sidde ca. 2 timer sammenlagt i autostolen, når du kører fremad mellem dine forældre og jeres nye hjem - også to gange om ugen :) Det er helt okay. Sørg for at hun har fået en ren ble, er fyldt godt op med mælk og er klar til at sove, når I kører, så hun kan sove størstedelen af vejen - og vågner hun så op og er ked af det, så må du køre fra og give hende en pause, ...


Annonce

... men kun hvis hun viser behov for det. Kan hun sove indtil I kommer frem, så er det okay, og du skal bare lade hende sove.

Det kan være en god idé, hvis du kan komme til at lette lidt på hendes numse undervejs, så hun ikke sidder fulstændig i samme stilling hele vejen. Det kan du gøre ved at komme en flad hånd ind under hendes numse og nogle gange løfte hende lidt op... Men det afhænger naturligvis af, om hun sidder i autostol på bagsædet eller på passagersædet, hvad mulighed du har her... :) Derudover er det, som du selv skriver, rigtig vigtigt, at autostolen kun bruges i bilen, og at du minimerer brug af f.eks. skråstol. Det er vigtigt, at hun ligger på maven på gulvet og er i favn - og ikke i diverse stole, når I er hos dine forældre eller hjemme. Men i bilen skal autostolen naturligvis bruges.

Med hensyn til at finde en neglesaks, så kan dette være ret svært. En 3-i-en kan nogle gange være en mulighed, men du skal her også være sikker på, at du får skilt neglen fra blommen på fingeren, så du kun klipper i neglen. Hos nyfødte skiller negl og blomme ikke, hvorfor det ofte anbefales at "rive eller nulre" neglen forsigtigt af, hvor du med din egen negl tager forsigtigt fat i den ene side, løsner enden af hendes negl og trækker forsigtigt, men det burde være muligt at klippe hendes negle lidt bedre nu... Træk huden under neglen (blommen) tilbage, så du er sikker på, at huden slipper neglen, før du klipper eller forsigtig forsøger at fjerne lidt af neglen...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Det kan være en fordel at klippe neglene efter bad, da et bad kan være med til at blødgøre neglene lidt... Nogle bruger en babyneglesaks, de er ofte lidt tykkere og afrundede, netop for at sikre, at man ikke så let får klippet forkert, men de kan også være lidt sløve at bruge i forhold til en neglesaks beregnet til voksne... du skal derfor bruge det, som du tænker vil fungere bedst for jer.

Det kan nogle gange være en fordel at klippe neglene, mens hun sover, fordi hun så naturligt ligger mere stille, og du bedre kan klippe uden at ramme forbi :) Det vil være godt, at du holder fast i én finger af gangen og ikke holder hele hendes hånd i din hånd, når du klipper. Nogle gange kan det også være godt, at den ene forældre holder jeres datter, imens den anden klipper neglene...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre, og at det giver lidt ro med på vejen...

Rigtig meget held og lykke - også med den forestående flytning :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

8. april 2020 | Diverse | 5 år, 7 mdr.

Rød tissekone

Hej Helen. Måske et lidt anderledes spørgsmål men jeg søger et råd ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2020 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Modermærke

Hej Helen Min dreng på snart 2,5 har siden han ca. har været 1 år haft et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2020 | Diverse | 12 mdr.

Hvor meget sol må et barn få?

Hej Helen Jeg kan ikke logisk forstå, at det kan være sundt for et barn at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2020 | Diverse | 3 år, 8 mdr.

Trivsel i børnehaven - 3 år, 8 mdr.

Kære Helen. Tak for din fantastiske brevkasse, som vi har læst så meget med...

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så er jeg tilbage i klubben igen, for nu er barn nummer to kommet til, og med ham nye udfordringer, for ingen børn er jo ens ;-) Og jeg trænger til lidt professionel hjælp fra en sundhedsplejerske, der ikke er bange for at have en mening.

Hilsen mor til to drenge


Annonce