Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue og antal timer


4. februar 2018

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som en rigtig fin alder, jeres dreng har haft, når han er startet i vuggestue, da han var 15 måneder gammel. I den alder, vil han selv kunne gå rundt og dermed rejse sig og flytte på sig, - hvilket kan være rigtig dejligt :) Og derudover vil han i den alder have stor glæde af at være sammen med andre børn.

Han leger ikke nødvendigvis med børnene men leger ved siden af dem, men det kan være rigtig dejligt at spejle sig i andre og være sammen med nogen, der er "som en selv", og det vil han naturligt nyde, og gør det også stadigvæk :)

Samtidig er jeres dreng ikke i vuggestue særlig mange timer dagligt. Det lyder meget fint, det du fortæller - og han er på den måde meget priviligeret. I starten var han der fra 9-12 og sov derhjemme, nu sover han ofte i vuggestuen og kommer så hjem omkring kl 13.30... Du fortæller, at han ofte er der 3 dage om ugen og ellers er han hjemme, og det lyder som om, at I har fundet en rigtig god balance mellem, at han kommer i vuggestue, oplever den verden som vuggestuen er, får masser af stimuli, kan lege og spejle sig i andre børn - og også oplever at klare sig uden mor og far, hvilket også er godt at kunne. Der er mange forældre, som ville ønske, at de havde mulighed for at gøre det I gør :)

Med hensyn til tilknytning, gråd og protester, når du afleverer ham, så er det sådan, at børn har brug for at knytte sig til forskellige voksne. Jeres dreng har brug for sin mor og far - I er hans primære omsorgspersoner, der som udgangspunkt altid vil være der for ham, men han vil også have brug for sekundære omsorgspersoner som f.eks. er bedsteforældre eller pædagogerne i vuggestuen. Det vil sige personer, som tager over, når mor og far ikke er der og dermed en person som han kan finde ro og trøst ved, netop når I mangler. Og det er rigtig fint, at han netop bruger pædagogerne, når I afleverer ham, og at de kan hjælpe ham til ro og videre igang med dagen.

Det betyder dog ikke, at han ikke kan synes, det er lidt hårdt at skulle af sted. Det er svært at skifte situation. Man taler om, at børn har et dobbelt-socialiseringsrum. Det er der, hvor de to verdener - institutionen og hjemmet mødes. Børn protesterer ofte over at skulle af sted, det er hyggeligt og ...


Annonce

... trygt at være hjemme. De græder, når de bliver afleveret, men ikke ret lang tid efter, er de glade igen, glade for det nye sted.

Når de så hentes, så protesterer de igen - nu havde de det jo lige så hyggeligt, så hvorfor skal de så hjem. Det er her at barnets dobbelt-socialiseringsrum mødes og konflikten opstår. Det er svært at skifte situation, det er svært at finde ud af hvad man skal, - både når man bliver afleveret, og også ofte når man bliver hentet.

Det lyder som om, at I har fundet en hyggelig vuggestue - der er 9 børn og 3 pædagoger på stuen, og det lyder som om, at din dreng stortrives der. Han er en åben, udadvendt dreng, som nyder at lege med de andre børn og være en del af hverdagen i vuggestuen - også selvom han en gang imellem synes, det er svært at blive afleveret, så lyder han til at være glad for stedet, for de voksne og de andre børn. Og det lyder rigtig fint og ligesom det skal være.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at holde sit barn hjemme til 2års alderen, så kan man naturligvis også vælge den løsning. Hvis man gør det, så skal man medtænke, at barnet naturligt har brugt for aktiviteter og stimuli i løbet af dagen, så man skal sørge for at udnytte mulighederne i lokalområdet. Da de fleste forældre i Danmark arbejder, så vil der ikke være andre småbørn hjemme, som man kan lege med på gaden eller i gården, og derfor skal man opsøge legemuligheder sammen med sit barn. I takt med at børn bliver ældre, så bliver behovet for at lege og være sammen med andre børn naturligt større, og børn omkring 2 års alderen har brug for legekammerater. De begynder at lege sammen og leger ikke længere så meget ved siden af hinanden.

Det er dog ikke børns behov at blive sendt hjemmefra 8-10 timer hver dag, det er et behov, som er udløst af, at vi voksne er nødt til at tjene penge og derfor går på arbejde, men netop derfor lyder det også rigtig fint, at du netop giver din dreng korte dage i vuggestuen og samtidig giver ham fridage. På den måde sikrer du ham en god balance mellem hjemmeliv og vuggestueliv :) Og du har ikke nogen grund til at have det dårligt over, at du sender ham i vuggestue på den måde som du gør det :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen :)

Fortsat held og lykke med ham!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2018 | Diverse | 3 år

Have to børn hjemme på barsel

Kære Helen, Tak for dit svar angående vores store pige og flytning. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Diverse | 3 år

3 årig storesøster og flytning

Kære Helen, Vi har en dejlig datter som netop er fyldt 3 år og har for 14...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Diverse | 6 mdr.

Min barnepige bruger meget parfume

Hej Helen. Sikken et luksusspørgsmål at stille, men jeg skriver naturligvis,...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annoncer

Annonce