Annonce

Annonce

Svar: Ift. umodent nervesystem


19. oktober 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M.

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Der er ingen tvivl om, at det er hårdt at have en datter, som virker til at have flere grædende og utilfredse vågne timer end glade timer... Det er bare rigtig rigtig hårdt, og det er naturligvis vigtigt, at I forsøger at finde ud af, hvad det handler om.

Det kan sagtens tænkes, at jeres datter har haft et lidt umodent tarmsystem, problemer med luft i maven og ondt i maven og derfor har grædt meget. Det lyder som om, at det har været lægens konklusion, og det er netop vigtigt, at I drøfter situationen med lægen. Når små børn græder meget, så er det vigtigt at afklare, om der kan være en fysiologisk forklaring. Nogle børn har f.eks. også ondt i hovet, ondt i nakke eller skuldre, nogle børn brækker faktisk skulderen under fødslen... der kan være rigtig mange ting, som giver gråd og det er vigtigt at udelukke det hele - og hvis der er problemer, så give barnet den rigtige hjælp. Alt efter hvad problemstillingen er, kan det f.eks. være behov for fysioterapeut, kiropraktor osv.

Hvis jeres datter har et umodent nervesystem, så vil hun ofte let lader sig overvælde af indtryk og kan begynde at græde - og når hun tages op, trøstes og forsøges beroliget, så vil hun ofte ikke kunne falde til ro med det samme. Det tager lidt tid for hende at mærke og fornemme jeres ro, før hun selv kan finde roen. Hun vil altså ofte både kunne græde lidt mere og også græde lidt længere tid af gangen...

Så er det også sådan, at nogle børn er det man kalder for high need. Jeg bryder mig egentlig ikke om at sætte betegnelser på børn, men lige netop omkring high-need-babies, så ved jeg, at det ofte kan hjælpe forældre at vide, at disse findes.. Det handler om at vide, at man ikke gør noget galt, og at der ikke er noget i vejen med ens datter - men at hun er som hun er, fordi det er hendes personlighed - det er måden hun er på.

High need babies har et meget højt aktivitetsniveau og er utroligt meget på, de sover ofte ikke særligt længe af gangen, deres søvnbehov er generelt lidt mindre end andre børn på samme alder. De bliver let irriterede, og de er meget følsomme overfor forandringer. De kan vågne med et skrig, fordi de er sultne og samtidig kan de også være for ophidsede til egentlig at mærke, når maden er der. Det er ofte sådan, at når man vil give barnet ...


Annonce

... mad, så vil hun ikke spise - men nøder man hende nok, ja så tager hun pludselig imod og spiser grådigt.. hvorfor så stritte imod? - Fordi hun simpelthen har svært ved at fornemme hvornår hun er mæt og hvornår hun er sulten.

Det kan tit være rigtig svært at opfylde disse børns behov, og man kan som forældre meget hurtigt få en følelse af ikke at slå til. På den ene side så kræver barnet rigtig meget stimulation, kræver at man aktiverer og er om det hele tiden og på en anden side, så får de meget let så mange indtryk, at de har svært ved at bearbejde dem. Så bliver det hele pludselig for meget. Man kommer således meget let til at stå i en situation, hvor man enten kommer til at overstimulere og give for mange indtryk, eller hvor man kommer til at understimulere og skærme for meget. Og ligegyldigt hvad man gør, så oplever man at have et barn, som er klynkende og utilfreds. Det er bestemt ikke nemt.. og jeg får lidt på fornemmelsen, at det måske er denne situation, som I står i...

Alle børn har selvfølgelig et stort behov for at vi hjælper dem og er der for dem. Alle børn er på den måde high-need. MEN, når disse børn skiller sig ud, så er det fordi de har rigtig meget brug for hjælp på alle punkter. Mange børn vil f.eks. have svært ved at sove, men vil spise godt. Eller modsat, de sover godt og kan have svært ved at spise. High-need-babies har brug for hjælp på alle områder, det føles som om, at der ikke rigtig er noget der bare går let... og derfor er det så hårdt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker derfor, at I måske har fået jer en lille pige, som kræver lidt ekstra, både hvad angår indtag af mad, søvn, stimulation osv. Måske hjælper det jer at høre lidt om dette ... Det håber jeg! Der er ikke noget galt med hende - der er også mange positive ting ved at have en high-need-baby, hvis det er det hun er.. :)

Og måske bliver I bare mere forvirrede af at tænke på, hvorvidt hendes reaktioner skyldes det ene eller det andet - men så kan det stadig være en god idé at læse om, hvordan I kan trøste hende og være der for hende. Derfor vil jeg anbefale jer rigtig meget at læse min bog "Helens bog om gråd og trøst". I den kan I læse meget mere om gråd, hvad gråden betyder, hvordan I skal reagerer, når jeres datter græder, om kolik, ondt i maven, high-need-babies og meget meget mere.

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2018 | Diverse | 3 år

Have to børn hjemme på barsel

Kære Helen, Tak for dit svar angående vores store pige og flytning. Det gav...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Diverse | 3 år

3 årig storesøster og flytning

Kære Helen, Vi har en dejlig datter som netop er fyldt 3 år og har for 14...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Diverse | 6 mdr.

Min barnepige bruger meget parfume

Hej Helen. Sikken et luksusspørgsmål at stille, men jeg skriver naturligvis,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annoncer

Annonce