Annonce

Annonce

Svar: I tvivl om fødselsdag


30. august 2017

Kategori:
Alder:
5 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære K's mor

Tak for dit brev :)

Generelt vil jeg sige, at børnefødselsdage ofte er med til at fremme det sociale liv i klassen. Det er rigtig dejligt, hvis man bakker op om at fejre hinanden og på den måde viser interesse for hinanden - det betyder, at man kommer til en fødselsdag, når man er inviteret, og at man også inviterer andre.

Rigtig mange har dog ikke plads til at invitere en større børnegruppe hjem, og det skal naturligvis være tilladt ikke at invitere - det er bedre, at man ikke inviterer nogen, end at man inviterer to udvalgte....

Jeg synes egentlig, at forslaget om at slå fødselsdagene sammen er god. Så kan man vælge, om man vil være med eller ej. Nogen børn synes, det er sjovt at holde fødselsdag sammen, andre vil hellere holde fødselsdag selv, og atter andre har slet ikke lyst til at holde fødselsdag - og det skal naturligvis accepteres, at man her er forskellige.

Jeg er helt med på, at du lige nu ikke kan overskue at holde fødselsdag i oktober, og det er for overvældende at skulle have f.eks. alle drengene hjemme. Som du skriver, så kan det være svært at overskue, hvordan man lige skal håndtere dette :) Derfor kan det godt være, at du skulle kikke på, hvem der har fødselsdag fra nu og de næste måneder frem, og I kunne så evt. tale om, hvorvidt I skal slå jer sammen og holde en fælles fødselsdag på et tidspunkt i løbet af efteråret.

Fødselsdagen kan enten holdes på skolen (I kan måske låne et lokale), eller I kan mødes i parken, skoven eller hvad muligheder der er, hvor I bor - og fødselsdagsbørnenes forældrene kan hver især medbringe en ret - nogen ...


Annonce

... bager boller, andre medbringer pølsehorn, nogen skærer grøntsagsstænger, nogen bager kage, nogen medbringer saft og kakao... Og så mødes I, hygger jer sammen i 2-3 timer, børnene leger, forældrene til fødselsdagsbørnene er med, sætter legen i gang, laver spil, små øvelser, skattejagt osv. med børnene - og så har det været nogle hyggelige timer for alle og noget som de fleste kan overskue - og igen børn føler sig uden for :)

Samtidig giver det jer forældre mulighed for at lære hinanden at kende, I får mulighed for at lære børnene at kende - og børnene ser, at I forældre hygger jer sammen og har det sjovt, og det er netop vigtigt i forhold til at klassen får et godt sammenhold. At børnene kan finde ud af at lege sammen og have det godt sammen. Hvis der opstår problemer med legeaftaler, hvis der kommer konflikter mellem børn, at et barn får sagt eller gjort noget, som gør et andet barn ked af det osv. i tiden fremover, så er det betydeligt lettere at tale med de andre forældre om det, hvis man har været sammen, dukket kaffe sammen, mødtes og grinet sammen...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Børnene er sammen mange timer hver dag, så de kender hinanden bedre, end I forældre gør. Derfor kan børnefødselsdage, der holdes fælles, godt være en måde, hvorpå I forældre også lærer hinanden bedre at kende.. Og måske vil det også give dig en mulighed for at se din dreng i relationen med de andre børn, du kan få en fornemmelse af, hvem der leger sammen, hvad de leger, og hvordan han er med...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god weekend, når du kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annoncer

Annonce