Annonce

Annonce

Svar: Stort suttebehov


23. maj 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Christine

Tak for dit brev - og velkommen til :)

Nogle børn har et meget stort suttebehov, og her kan det være rigtig dejligt med en sut - men det er ikke alle børn, som vil sutte på en sut, de foretrækker den ægte vare:)

Det er rigtig godt, at I har forsøgt med lidt forskellige modeller, for sutter har meget forskellig størrelse, forskellig form, forskellig længde, og det har også noget at sige, om sutten er lavet af silikone eller naturgummi. Og hvad barnet foretrækker afhænger helt af barnets mund, - nogle børn har en bred tunge, andre en smal tunge, nogle skal have en kort sut, andre en lang, nogle børn har en høj gane, andre har behov for en rund sut, atter andre sutter bedre på en flad model... I er derfor nødt til at forsøge jer lidt frem og se om I kan finde noget, der kan hjælpe hende.

I må gerne holde sutten ved hendes mund med jeres hænder, så I på den måde hjælper hende med at holde den i munden. Nogle gange kan det hjælpe, hvis I kan trykke hende blidt på kinderne fordi I så får sat lidt gang i sutterefleksen, så hun begynder at sutte på sutten og finde ud af, at det er ret rart...

Nogle gange kan det være en god idé at skylle sutten vand, så den er fugtig, når hun får den i munden eller I kan give hende lidt kogt vand med en 1 ml sprøjte ind i munden sammen med sutten, så hun synker lidt vand samtidig med at hun får den, det kan også gøre, at hun holder vakuum og begynder at bruge den lidt mere rigtigt. I bør ikke dyppe ...


Annonce

... sutten i sukker eller lignende, som man anbefalede i gamle dage!

I kan prøve at trække en stofble igennem suttens ring, hvis den har en ring, så hun sammen med sutten får en sutteklud. Det kan hjælpe hende til at holde sutten ved munden, når hun ligger ned, samtidig med at det minder lidt om det at ligge i jeres favn. Når hun ligger ved brystet og dier, så kan hun også mærke dit tøj ved sit ansigt og en sutteklud kan give lidt samme fornemmelse og derfor gøre det lidt mere trygt for hende. Du må gerne sove med en klud en nat, så den dufter ekstra af mor og mors mælk.

Nogle gange kan det også hjælpe at lade hende få sutten imens hun ligger hos far, fordi han ikke dufter af mælk. Når hun ligger hos mor og kan dufte mælken, så vil hun hellere søge brystet og ikke acceptere sutten, men når hun ligger hos far og ikke bliver afledt af mælkeduften, men netop blot skal finde roen, så kan det være dejligt for hende at få sutten og det kan give hende roen på en anden måde, og netop være med til at gøre, at hun så accepterer den.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Hovedbiblioteket Esbjerg

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Se flere foredrag med Helen ...


I kan også prøve at lade hende sutte på spidsen af jeres lillefinger. Naturligvis sikre jer, at I har rene hænder og ingen skarpe negle eller lignende og stille og roligt så forsøge at udskifte jeres finger med en sut, så hun gradvist vænnes til at sutte på sutten i stedet - og samtidig også kommer lidt væk fra at bruge mor som sut og dermed overspiser...

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Glæder mig til at følge jeres lille familie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

12. juli 2018 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Flytte institution

Hej Helen Tak for dig og for jeg lige nu har muligheden for at skrive til...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Diverse | 10 mdr.

Hjælp til madplan og datter i dagpleje

Kære Helen Vores skønne datter Sonja er nu 10 mdr. og hun udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2018 | Diverse | 7 mdr.

Aloe vera og børn

Kære Helen. Min søn på 7 ½ måned, har meget tørre kinder. Har været hos...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annoncer

Annonce