Annonce

Annonce

Svar: Vuggestuestart og pasning


16. maj 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med jer

Tak for jeres brev og fine skrivelse af det nære forhold I har til farmor og bedstefar. Hvor er det dejligt, at de er så stor en del af jeres og jeres datters liv - tydeligt nyder det og prioriterer hende så meget som de gør - det er guld værd.

Jeg ser umiddelbart ikke nogen grund til, at de ikke ret hurtigt kan begynde at hente jeres datter om onsdagen. De næste par uger, kan I godt vælge at aflevere hende i vuggestuen, så I holder fast i den rytme, og det dermed bliver genkendeligt for hende - og farmor og farfar kan så hente hende tidligere og tage hende med hjem. Da de er så stor en del af hendes liv, som de er, så vil det være dejligt for alle parter, at de også får lidt indblik i vuggestuen og hendes hverdag der - og hvis de henter hende i vuggestuen hver onsdag, så sker det helt naturligt. At lade hende være lidt i vuggestuen om onsdagen lige nu, tænker jeg altså kan være godt både for vænne hende til dagligdagen der, men også for dem dem:) Samtidig med at pædagogerne også lærer farmor og bedstefar at kende.

Det er rigtig fint, at det netop er onsdag - dagen midt i ugen - hvor hun fast er hos farmor og bedstefar. Det vil jo give hende en helt fast rytme, så hun fremadrettet vil være to dage i vuggestue, en dag sammen ...


Annonce

... med farmor/bedstefar og så to dage i vuggestue. Og hvis hun så nogle onsdage ikke kan være hos dem hele dagen, så sker der ikke noget ved, at hun kommer i vuggestue, selvom det er onsdag. Så er rytmen jo ligesom den har været mandag og tirsdag. Jeres datter er for lille til at skelne dagene fra hinanden, det er mere rytmen, som vil påvirke hende, og derfor er det rigtig godt, at rytmen ligger nogenlunde fast...

Samtidig tænker jeg, at det vil være utrolig dejligt for hende, hvis hun midt på ugen får et frirum/pusterum sammen med farmor og bedstefar, hvor der er ro, masser af tid, omsorg, kærlighed, og hvor det blot er hende. Det vil naturligt gøre det lettere for hende så at være i vuggestuen torsdag og fredag - når man ikke er ældre end jeres datter, så må det være utrolig rart med en "fri-onsdag", så det synes jeg bestemt, at I skal prioritere, når I har muligheden for det :)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil også anbefale jer meget at læse min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. Den handler om hvordan vi sikrer vores børn en god hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave - og måske vil farmor og bedstefar også have glæde af at læse den :)

Rigtig meget held og lykke! Dejlig ordning I har fået lavet :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce