Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue - 8 mdr.


10. januar 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål :) Jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig:)

Der er rigtig mange perioder i dit barns liv, hvor du skal "give slip" - og lige nu mærker du den første af disse perioder. Det giver, som du skriver, en klump i halsen og der er rigtig mange tanker, som følger med.

Du skriver selv "det føles unaturligt, at jeg skal aflevere ham" - og du skal naturligvis vurdere, om det er det rette for jer. Skal han i vuggestue, eller har I mulighed for, at du går hjemme og passer ham lidt længere tid? Hvad kan jeres familie fungere med, hvad vil du og jeres dreng have det bedst med?

Når og hvis beslutningen om vuggestue er taget, så skal I naturligvis vælge et sted, som I er trygge ved, og som du har tillid til kan tage sig af ham. Du kan ikke aflevere ham, hvis ikke du har tillid til, at de vil gøre deres bedste. Det er sandsynligvis lang tid siden, at I har valgt institution og før han starter, vil det være rigtig godt, at du besøger stedet igen. Det vil give dig mulighed for at tale med pædagogerne om f.eks.:

Hvad skal han have med - tøj, bleer, mad, mælk, flasker...
Hvornår på dagen passer det bedst at aflevere ham...
Har de mulighed for at en fast pædagog tager imod ham hver morgen i starten...
Hvor lang en indkøringsperiode, har I mulighed for at give ham...
Hvor meget skal du være der i starten...
Hvordan med søvn og de rutiner og rymte, som han allerede har - og tage hensyn til dette...

Og hvad der nu ellers kan dukke op af forskellige spørgsmål :)

Det vil være rigtig godt, hvis du kan være der sammen med ham de første dage. Når I er der sammen, så vil han bruge dig som et spejl. Han vil sidde på dit skød, din trygge favn, hvorved han vil kunne observere, se på de andre børn og voksne - og hele tiden tjekke op på, hvordan du reagerer. Hvis du virker rolig, glad og tryg ved situationen, så vil han også være mere tryg ved det hele.

Stille og roligt vil han så turde være på gulvet sammen med de andre børn, nogle gange lige have brug for at komme op til dig, få et kram og mærke, at du er der, men langsomt blive mere og mere modig og turde være der sammen med de andre. Du kan så tale med pædagogerne om, hvornår de synes det er passende, at han prøver at være der alene og hvor lang tid du skal være væk i ...


Annonce

... begyndelsen.

Det vil være rigtig godt, hvis han prøver at spise sammen med de andre, prøver at blive skiftet af en af pædagogerne og prøver også at sove der rimelig hurtigt. Hvis du gennem for lang tid henter ham allerede efter 1-2 timer, så vil han begynde at tro, at han skal være der så kort tid og kan sidde og spejde efter døren, vente på at du skal komme ind og hente ham igen. Derfor er det godt, hvis han forholdsvist hurtigt prøver at have en hverdag i institutionen, - dog stadig ikke alt for lange dage i begyndelsen :)

De fleste børn har glæde af 1-2 uger, hvor de gradvist vænnes til at være længere og længere tid i vuggestuen. Den første uge måske 2-3 dage, hvor du er med hele tiden og så 2-3 dage, hvor I øver jer i at sige farvel, vinke og du går.

Og i uge to så øve, at du er væk i længere tid - spise sammen, blive puttet af en anden voksen, taget op af en anden, hvorefter du så kommer og du og din søn er sammen igen.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil være rigtig godt, hvis I også hjemme allerede nu øver at sige farvel. At du og han vinker farvel til far, når far kører på arbejde - og at han og far vinker farvel til dig, når du f.eks. skal op at handle og far og han er alene sammen..

Han har brug for at have en lille taske med, hvori der er et sæt rent tøj, en ekstra trøje, bleer, sutsko, hans sut, sutteflaske, putteklud eller lignende. Det er dejligt at have en putteklud eller lignende kende med hjemmefra - det giver tryghed. Så hvis han har noget, som han altid bruger, når han puttes, vil det være godt, at han får dette med.

Nogle børn har også stor glæde af et lille fotoalbum med billeder af mor, far, hunden, barnevognen, ting derhjemme - så han kan genkende det og hvis han savner jer, så kan pædagogerne vise ham billederne og berolige ham med "mor kommer igen" eller lignende, så han får en fornemmelse af, at du ikke er helt forsvundet...:)

Jeg vil anbefale dig rigtig meget min bog "Ha en god dag, skat", som jeg har skrevet sammen med Erik Sigsgaard, der er børneforsker. Bogen er fyldt med gode råd til institutionsstart og hverdagen i vuggestuen. Du kan f.eks. læse om den første tid, om hvordan du bedst følger din dreng ind i vuggestuen, sikrer ham en god dag - og hvad den gode dag bør indeholde, om at hente ham igen osv. osv. :)

Rigtig meget held og lykke med det hele :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex

Ruskevold

Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.

Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.

Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce