Annonce

Annonce

Svar: Skilsmisse; hvordan håndterer vi dog det?


7. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære bekymrede Mor

Tak for dit brev :)

Det lyder til på mange måder at være en rigtig svær situation og jeg håber, at du også får noget rådgivning f.eks. via kommunen eller statsforvaltningen?

Ud fra det du fortæller, så lyder det som om, at jeres datters far ikke har de kompetencer, som det kræver at være forældre. Du skriver, at han "ikke er i stand til at drage omsorg for jeres datter, han glemmer måltider, glemmer sovetider, glemmer at skifte hende og virker irriteret over at skulle tage sig af et lille barn...". Du fortæller også, at han bor hos sine forældre, du kalder ham "tivoli-far", fordi han nogle gange er væk i perioder for så at dukke op som "noget eksotisk"...

Når man skal vurdere forældreevne, så er det vigtigt, at man husker på, at de normale rammer kan være meget vide. Det behøver ikke være et problem, at man bor sammen med bedsteforældrene, det behøver ikke være et problem, at far rejser og er væk i længere perioder, det behøver ikke være et problem, at det som udgangspunkt er mor, der har den primære rolle - i nogle familier vil det faktisk fungerer rigtig godt, at flere generationer bor sammen, at ikke begge forældre er lige deltagende osv. Jeg har naturligvis kun din side af historien og kender ikke jeres familie - men med udgangspunkt i det du skriver, så lyder det som om, at din datter bør være hos dig og ikke være hos sin far alene.

Det er rigtig dejligt, at hun kan have kontakt til sin far - det lyder til at være noget, som ...


Annonce

... de begge sætter pris på. Men det lyder også som om, at hun ikke skal være alene sammen med sin far i længere tid, fordi han ikke er i stand til at varetage hendes behov. Du skal generelt ikke lade hende passe af nogen, som ikke kan tage vare på hende og sikre, at hun har det godt - og hun skal ikke være et sted, hvor hun risikerer at "rende rundt en helt dag i bar mave i snevejr med våd tisse-numse og uden hverken at få vådt eller tørt". Du skal ikke aflevere din datter hos nogen, hvor du ikke har tillid til, at de kan tage sig af hende.

Hvis farmor og farfar er ressourcestærke personer, så kan hun naturligvis være hos dem - sammen med sin far. Det kan også være måden, hun er sammen med sin far på. Så er det bedsteforældrene, som har ansvaret for hende og sikrer hendes behov, og bedstforældre kan godt indgå som primære omsorgspersoner på lige fod med forældre. Så alt efter hvordan din datters fars forældre er, så kan det være en mulighed.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Men ellers så bor jeres datter hos dig, og du er hendes sikkerhedsnet nu og i alle årene frem. Hun kan være sammen med sin far og sine farforældre, når det kan passe ind i hverdagen og i ferier osv. Men du er hendes primære omsorgsperson og lyder også til at være den, som har forældremyndigheden - så det er dit ansvar, at sørge for at hun får den omsorg, som hun har brug for, og hvis og når du ikke er der til det, så skal du sikre, at hun er et sted, hvor hun kan få den.

Rigtig meget held og lykke - og stort knus med på vejen :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. oktober 2017 | Diverse | 13 mdr.

13 måneder og tandbørstning

Kære Helen, Tak for dine tidligere svar med putning og søvn - min nu 1...

Læs hele brevet og Helens svar


24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce