Annonce

Annonce

Svar: Ferie hos mormor og morfar


14. maj 2010

Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Mette

Det lyder rigtig dejligt med en uge i Tyrkiet sammen med dine veninder og som enlig mor kan jeg godt forstå at du gerne vil prioritere dette.

Det lyder som om at dine forældre er og vil være en naturlig del af Marcus´ liv og derfor er det rigtig godt at det er mormor og morfar der skal passe ham, når og hvis du vælger at tage af sted.

Du skal naturligvis gøre dig klart at det er dit behov der dækkes og ikke Marcus´ behov. Han er stadig så lille at han ikke kan forholde sig til at du er væk, en uge er rigtig lang tid og han kan ikke forklares, hvor du er henne, hvorfor du pludselig er forsvundet. Selvom han kender mormor og morfar rigtig godt, så vil han et eller andet sted føle sig svigtet fordi han ikke forstår hvor du pludselig er blevet af. Derfor skal du også være forberedt på at han godt kan reagere med at afvise dig, når du kommer hjem igen. Det er ikke sikkert han lige flyver dig om halsen, han vil sandsynligvis lige markere, at det ikke var okay, at du pludselig bare forsvandt fra ham.

Men sådan ville han også reagere, selvom han f.eks. skulle være alene med sin far og du så pludselig rejste væk - her vil der højst sandsynligt ikke være nogen forskel og han kender jo sine bedsteforældre godt og de kender ham så I princippet kan det godt lade sig gøre - men det er dit valg og dit behov og du skal forberede dig på en reaktion :)

Han vil godt kunne sove i en rejseseng med en madras hos sine bedsteforældre i den uge. Hvis mormor ikke kan få ham til at sove der, så må han ...


Annonce

... jo ligge hos mormor om natten i stedet :) Når man skal passes ude, så må der gælde lidt andre regler nogle gange ...

Man kan godt diskutere hvorvidt det vil være godt for ham at fortsætte dagligdagen som den plejer at være. Der kan godt være noget trygt og rart ved at komme i dagplejen, hvis han er glad for at være der og trives med den rytme det er. Det lyder dog som om at du og dine forældre bor ½ time fra hinanden, så det kræver naturligvis lidt ekstra af dem, hvis de skal hente og bringe ham hver dag. Derfor vil det måske være ligeså dejligt for dem alle, hvis de passer ham i løbet af den uge.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Der er altså ikke nogen fast løsning her - det afhænger også meget af hvor lang tid din dreng har været i dagplejen, hvor indkørt han er, hvordan dine forældre har det med at skulle være på ham 24 timer i døgnet, aktivere ham osv. Jeg synes faktisk du her bliver nødt til at tale med dine forældre om, hvad de har lyst til og kan overkomme - for det er vigtigt at de også har overskud til din dreng og hvis de får mere overskud af at han er i dagpleje nogle timer hver dag, så er det også værd at tage med. Ligesom - hvis de virkelig gerne vil være sammen med ham hele tiden og nyder den frihed der ligger i det, så vil det være den rigtige løsning for jer.

Og så er muligheden for at du tager ham med på ferie jo også til stede, det kommer helt an på situationen og hvad du har det bedst med :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse - om det så bliver med eller uden Marcus :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Fennikel

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce