Annonce

Annonce

Svar: Overnatning ude første gang


16. maj 2017

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

I en alder af 14 måneder, vil det være fint, at I lader jeres datter passe den weekend, hvor I skal til bryllup - og da jeg ved fra dit tidligere brev, at I og hun har et nært forhold til fars forældre, og at de er en stor del af hendes hverdag, så vil det være oplagt, at det er dem, der passer hende.

Og jeg er faktisk ikke helt sikker på at en prøveweekend nødvendigvis gør nogen forskel. Der er så mange ting, der spiller ind på, hvordan en pasning lige kommer til at forløbe, og der er ingen garanti for, at en prøveweekend giver et billede af, hvad der sker den weekend, hvor det så "gælder"... Og da hun er så vant til at blive passet af farmor og bedstefar, så tænker jeg umiddelbart, at det nok ikke vil gøre den store forskel.. men hvis det kan give jer og farmor og bedstefar lidt mere ro i kroppen, så kan I naturligvis godt lade hende overnatte en enkelt nat for at prøve det af. Det skal så nok være 1-2 weekender før brylluppet.

I 10-12 måneders alderen passer det ofte med 2 amninger dagligt, som du også giver hende nu, og efter 1 års alderen vil det ofte være fint at trappe ned til en amning, som så kan fortsætte lige så længe både mor og barn er glade for det...

Og det er altid lettest at stoppe en amning, hvis både mor og barn er enige om det. Derfor må du forsøge at lægge mærke til din datters signaler og stille og roligt forsøge at erstatte brystet med et nyt ritual, som så må tage mere og mere over. I 12-18 måneders alderen vil mange børn f.eks. begynde bevidst at bruge en putteklud, puttebamse, slaskedukke eller lignende, og i takt med at du trapper amningen ud, så skal du sætte ...


Annonce

... dette i stedet. Så bamse, klud osv. stille og roligt bliver en substitut for mor og dermed også for brystet.

Det vil f.eks. også være rigtig fint, hvis I allerede nu indfører en godnatgrød, som en fast del af hendes putteritual, og sammen med grøden kan hun få lidt mælk (MME) eller vand af en kop. Og stille og roligt kan grød og mælk af kop så også erstatte amningen før putning og sikrer, at hun er fyldt tilstrækkeligt op før natten.

Hvis det ikke lykkes for dig at stoppe amningen helt, før I skal til bryllup, så sker der ikke noget ved det. Så kan hun stadig få grød og mælk, som hun plejer, blive puttet med samme ritual, som hun kender og er tryg ved - men mors bryst vil mangle. Det er dog ikke sikkert, at hun vil savne dette, hvis hun har de andre ting, og det at du ikke er der, gør det naturligt lettere for hende at undvære det helt. Du skal medtænke, at hun jo om dagen også sover fint uden brystet, her er du der jo heller ikke, så hun kan godt sove uden, og hun er i stand til at blive puttet af andre - både far, farmor og vuggestuepersonale - og når hun kan om dagen, så kan hun også om aftenen - især når hun bliver 14 måneder...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det burde altså godt kunne lade sig gøre at få det hele til at gå op i en højere enhed, og hvis det viser sig, at hun i 14 måneders alderen savner dig rigtig meget, så er der naturligt langt til Århus. Men hun vil være sammen med sin farmor og bedstefar, som hun kender rigtig godt, som elsker hende højt og som vil gøre deres bedste for hende, og det vil derfor ikke skade hende, at du og far ikke er der en enkelt nat :)

Håber dette giver lidt ro med på vejen :)

Rigtig god weekend, når I kommer så langt!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce