Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue eller pasning af bedsteforældre


9. oktober 2016

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det er en rigtig god prioritering I har taget, det har ikke været forkert, at far har holdt barselsorlov nu, så du skal ikke være ked af denne beslutning eller føle, at I skulle have gjort det anderledes :)

Jeres datter tager ikke skade af at starte i vuggestue, når hun er 9 måneder gammel, så hvis det er løsningen, så er det helt fint. Men, når det er sagt, så synes jeg dog, det lyder rigtig dejligt, at bedsteforældrene har tilbudt at passe hende i et par måneder - det synes jeg, at I skal sige ja tak til :) Det er skønt, at I har denne mulighed!

Som du selv skriver, så er jeres datter stadig en meget lille pige, og netop 9 måneders alderen kan på mange måder være en lidt svær alder. Hun er her i separationsfasen, hvilket betyder, at hun begynder at udvise lidt mere selvstændighed. Hun begynder at bevæge sig ud i verden på egen hånd. Fra at jeres datter har siddet på skødet, begynder hun at sidde på gulvet ved jeres fødder, og hun bevæger sig gradvist længere og længere væk. Hele tiden kommer hun tilbage, skal lige have et lille kram, skal lige tankes op igen med lidt mod for atter at turde bevæge sig ud i verden. Og netop i denne alder, vil hun derfor ofte have behov for ekstra fysisk kontakt og nærhed. Hun vil have brug for at sidde lidt mere på skødet, have brug for at studere verden lidt mere på afstand, siddende trygt og godt, velvidende, at der bliver passet på hende...

Og bedstemor og bedstefar vil naturligt kunne være mere omkring hende og give hende den ekstra nærhed og tætte kontakt - og de vil elske det! Selvom pædagogerne i institutionen er ...


Annonce

... søde og tager sig godt af hende, så vil de ikke kunne være omkring hende på samme måde, så glæd jer over, at bedsteforældrene står på spring :) Det er dejligt både for jeres datter, for dem - og også for jer :)

Dertil kommer, at infektionsrisiko osv. naturligt stiger i vuggestuen, så når hun starter vil hun ofte blive mere syg, det vil kræve flere sygedage hjemme osv... At lade jeres datter blive passet af bedsteforældrene vil skåne hende for sygedage i denne periode, hun når at blive lidt ældre og hendes immunforsvar måske lidt stærkere :) og samtidig vil hendes kontakt til dem naturligt blive tættere. Båndet imellem dem forstærkes, og måske kan I derfor hjælpe hinanden, når det så bliver tid til at køre hende ind i vuggestuen. Jeg tænker, at bedsteforældrene kan være med til at sikre en lidt langsommere og mere rolig indkøring, de kan måske hjælper jer i hverdagen, hvis hun har brug for en ekstra dag hjemme for at komme til hægterne, før hun skal i vuggestuen igen. De kan måske være med til at sikre hende lidt kortere dage osv. når der er naturligt behov for dette.

Det lyder som om, at bedsteforældrene hos jer kan være en ret stor hjælp og støtte, og det skal I glæde jer over :) Det bånd som de får dannet i de 1-2 måneder, hvor de passer jeres lille pige, det er guld værd! Og det kommer aldrig dårligt igen.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Når jeres datter så er blevet det ældre, så vil hun udviklingsmæssigt være et andet sted, både motorisk og mentalt, og det vil naturligt være lettere for hende så at klare den store verden, som vuggestuen jo er :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, og at det giver lidt ro :)

Fortsat held og lykke!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annoncer

Annonce