Annonce

Annonce

Svar: Væk fra baby


23. juni 2014

Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære forældre

Tak for jeres brev :)

Det lyder helt okay at lade jeres datter passe både torsdag og lørdag. Det er en fin plan, at hun bliver passet og I så er hjemme igen, når hun vågner næste dag - det vil være dejligt for hende, at vågne og se jer. Det er på samme måde rigtig godt, at I er sammen om fredagen, så lillepigen kan få sit "mor- og fardepot" fyldt lidt op, og har lidt at tære af, når I så er adskilt igen om lørdagen:)

Jeres datter og hendes bedstemødre lyder til at kende hinanden godt. De har passet hende før og alle er trygge ved arrangementet. Det er rigtig fint.

Det er sådan at børn har forskellige tilknytningspersoner eller omsorgspersoner. De primære og de sekundære. De primære vil ofte være mor og far, det er jer som er primært omkring jeres datter. I er hendes trygge base, dem hun altid ...


Annonce

... kan stole på vil være der for hende, vil hjælpe hende. De sekundære vil være f.eks. bedsteforældre, en pædagog eller en dagplejer eller lignende.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


De sekundære omsorgspersoner er vigtige, fordi det netop er dem jeres datter kan bruge når mor og far ikke er der. Hendes tilknytning, hendes bånd til dem vil naturligt være lidt anderledes end det er til jer - men hun vil være helt tryg ved dem og vil naturligt kunne finde trøst og hjælp hos dem, når I ikke er til stede. Da jeres datter kender både mormor og farmor godt og de er vant til at være sammen, så vil hun naturligt være helt tryg ved og okay med at de passer hende, tager sig af hende og hjælper hende de to dage, hvor mor og far ikke er der:)

Jeg håber ovenstående giver lidt ro og håber, at I får et par dejlige dage alle sammen, både I, jeres datter og bedstemødre:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og grundigt undersøge verden omkring sig.

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annoncer

Annonce