Annonce

Annonce

Svar: Måltider på ferie med bedsteforældre


18. juni 2014

Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære far og mor

Tak for jeres brev og hvor lyder det dejligt, at I skal holde ferie sammen med bedsteforældrene. Det lyder rigtig hyggeligt :)

Jeg synes det vil være en god idé, at I holder fast i jeres datters spisetid, så hun får aftensmad omkring kl 17.30-18 som hun plejer. Hun vil helt klart trives bedst med denne rytme, og det vil skabe meget mere hygge og ro for hende og for hele familien.

Jeg vil dog foreslå, at I nøjes med at give hende mad på det tidspunkt, og at I så selv venter med at spise aftensmad, til I kan spise sammen med bedsteforældrene. Jeres datter kan blive lagt i seng, og så har I voksne rig mulighed for at sidde og snakke i flere timer:)

Jeg tænker, at I ikke behøver sidde ved bordet alle sammen, når jeres datter skal spise. Prøv at gøre det så naturligt som muligt. Nogle gange er far der, andre gange mor, atter andre gange kommer bedstemor måske og sætter sig - og så må I se, hvor meget det forstyrrer jeres datter, hvis andre sidder ved bordet. Hvis hun tydeligt har svært ved at koncentrere sig og ikke får spist, så vil det jo være synligt for alle, og jeg tænker, at I i den forbindelse godt kan tillade jer at sige f.eks. "jeg tror jeg skal sidde lidt med hende alene, så hun kan koncentrere sig om at spise". ...


Annonce

... Det kan også være at far er igang med at give mad, mor sidder med ved bordet, bedsteforældrene kommer og hun bliver forstyrret at dette - og så rejser mor sig og siger "vi må hellere gå, så vi ikke forstyrrer måltidet" og på den måde ved bedsteforældrene også, at det er tid til lidt madro.

Det lyder som om at det mest er måltidet om aftenen, som vi give udfordringer - de øvrige måltider som morgenmad og frokost kan I spise samtidig. Igen gælder dog at det er en god idé at lade jeres datter følge sin faste rytme. Og hvis hun f.eks. altid står tidligt op og derfor spiser morgenmad senest kl 7.30 og bedsteforældrene ikke spiser morgenmad før kl 9 - så kan I godt sige "xx står tidligt op, så vi spiser morgenmad allerede kl 7.30" - hvis bedsteforældrene så vil spise morgenmad sammen med jer, så har de jo muligheden for at stå op og være med og hvis de vil sove længe, så har de også muligheden for det.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg tænker også at hvis bedsteforældrene står tidligt op, så kan det jo også være at de en dag vil sørge for at jeres datter får morgenmad, og I forældre kan så få lov til at sove lidt længere… På den måde kan I måske hjælpe hinanden og være omkring jeres lille datter alle sammen - men hendes rytme bør så vidt muligt følges:)

Rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annoncer

Annonce