Annonce

Annonce

Svar: Er jeg for emsig


19. oktober 2013

Alder:
13 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev og alle dine åbne og ærlige tanker :)

Nej, jeg synes ikke du er for emsig - som du beskriver det, så er det ikke trygt at være hos farmor og farfar. Det lyder til at være et for uligevægtigt hjem, også selvom de prøver og rigtig gerne vil deres børnebørn og sandsynligvis er nogle søde mennesker.

Der er ingen tvivl om at din mand holder rigtig meget af sine forældre, og at det smerter ham, når han mærker, at de har det dårligt. Han vil rigtig gerne hjælpe dem, han vil rigtig gerne bibeholde kontakten til dem, og han vil naturligt rigtig gerne, at jeres datter og hans forældre får et tæt og nært forhold til hinanden. Det forstår jeg godt - men som barnets advokat, så er jeg nødt til at sige, at hvis man ikke kan tage vare på sig selv, så kan man ikke tage vare på andre - og det betyder, at det naturligt lige nu ikke er trygt at lade dem passe jeres datter.

Det er rigtig fint, hvis de kan passe hende et par timer eller en halv dag - som I nu skønner de kan overskue, men jeg synes ikke der er grund til at pasningen skal vare så længe, at de kan få svært ved at overskue situationen og får problemer. Det gavner hverken dem eller jeres datter.

Det er rigtig dejligt, hvis I kan mødes en gang mellem, spise sammen, hygge jer og nyde hinandens selskab - så jeres datter og dine svigerforældre også lærer hinanden at kende. Og det er super godt, hvis det kan blive hos jer, hvor der er styr på tingene, varme, mad, ingen rygning osv. og du og far naturligt også er der.

Jeg tænker at I må se hvad ...


Annonce

... fremtiden bringer - hvis din svigermor bliver medicineret og i perioder tydeligvis har det godt, - og din svigerfar er der, kan støtte hende og reagerer, hvis det er nødvendigt, så kan det sagtens tænkes at jeres datter kan være der lidt mere hyppigt eller evt. overnatte. Men lige nu er hun stadig bare en lille pige og har brug for rigtig meget omsorg, nærhed - og tryghed. Og det har du naturligvis også. Du kan ikke aflevere hende, hvis ikke du er fuldstændig tryg ved, at de der passer hende kan give hende det hun har behov for - og det lyder desværre ikke til at være tilfældet lige nu...

Og rygning - ja det er skadeligt - og passiv rygning - ja det er skadeligt - der er ikke så meget at diskutere. Du får dog ikke dine svigerforældre til at holde op med at ryge, og deres tøj og hjem vil naturligt lugte af røg. Det er noget af et dilemma at stå i, og jeg kan godt forstå, du synes det er svært. Men rygning er skadelig og jeg synes det er helt i orden at melde ud, at du ikke ønsker at de ryger, når de er sammen med din datter.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til julefrokosten, så synes jeg du skal spørge din søster eller dine forældre om de kan passe, og hvis ikke de kan det, så må du blive hjemme eller lade farforældrene passe nogle timer og så som du selv skriver - holde dig ædru og tage tidligt hjem til din datter.

Håber du kan bruge dette lidt videre - og jeg vil også anbefale dig at læse min bog "De bedste (bedste) forældre", som jeg har skrevet sammen med Sigrid Riise. Når du selv har læst den, kan du evt. lade bedsteforældrene læse den også :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaccination

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:

- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1

- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2

- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3

- 15 mdr.: MFR 1

- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)

- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination

- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3

Læs mere i Babylex

Tvillingefødsel

Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.

En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling fordi der er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, fordi den første tvilling sidder med numsen nedad, eller fordi der er andre problemer, der forhindrer normal fødsel.

Cirka tre ud af fire, som kommer i fødsel, ender med at føde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annoncer

Annonce