Annonce

Annonce

Svar: Overnatning ude - 22 mdr.


18. oktober 2013

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Monica

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Det lyder rigtig dejligt med en overnatning på Hotel, og det er rigtig dejligt, at dine svigerforældre samtidig har lovet at passe jeres dreng. Det lyder jo som om at de rigtig gerne vil ham - også selvom de normalt ikke efterspørger at passe børnebørnene.

Helt overordnet set, så er det ikke jeres drengs behov at komme på weekend hos sine bedsteforældre. Han har ikke brug for dette, før han selv er gammel nok til at kunne sige, at han gerne vil på ferie - men I forældre kan godt have dette behov og naturligvis kan jeres dreng så blive passet.

Det der er vigtigt er egentlig ikke hvorvidt han har overnattet ude flere gange før, men snarere, hvor godt han kender sine bedsteforældre. Hvis I ser farmor og farfar rimelig tit, han er tryg ved dem, nyder at være sammen med dem - hvis han tydeligt hygger sig i deres nærvær, hvis I har fornemmelsen af at de godt vil kunne trøste ham og han kan finde ro hos dem, hvis han bliver ked af det osv. så kan de naturligt godt passe ham den weekend. Men hvis de ikke kender hinanden særlig godt, hvis jeres dreng ikke er tryg ved dem, kan lade sig ...


Annonce

... trøste af dem osv. så vi det måske være for meget at forlange, at han skal passes af dem en hel weekend. Så ville det måske være bedre at I begyndte at bruge mere tid sammen, så han opbyggede et tættere forhold til dem og så kunne I tage af sted på overnatning senere.

Det er rigtigt at han ikke vil kunne forholde sig til tid og ikke vil kunne forklares "mor og far kommer på søndag" eller "du skal sove her to nætter, så kommer mor og far igen" og han vil naturligt derfor kunne savne jer og være svær at berolige. I skal derfor også være forberedt på, at han vil kunne reagerer med at afvise jer, når I kommer hjem igen. Det ser man nogle gange hos børn, som ikke forstår, hvor man har været og som derfor har følt sig forladt - han vil ikke lige give jer knus og kys, men løber måske sin vej eller putter sig ind til farmor...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det vigtigste her er, at netop farmor eller de som passer ham, giver ham den ro, omsorg og nærhed, som han har behov for, fordi han naturligt savner jer - ligesom I, når I mødes igen, skal vise ham at I er der for ham og er præcis som I plejer at være:)

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Mødregruppe

De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre som har barn i nogenlunde samme alder.

Sundhedsplejersken spørger om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang man mødes.

Det kan være en stor glæde at mødes med og at dele erfaring med andre mødre og ofte vil man i mødregruppen finde ud af at gå til babysvømning eller andre aktiviteter sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce