Annonce

Annonce

Svar: De Bedsteforældre der!


27. august 2013

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære søde du

Tak for dit brev og ærlige tanker:)

Det er naturligvis rigtig dejligt, at din far og din svigermor nyder jeres lille datter så meget og er så stor en del af hendes liv. Det er super skønt med engagerede bedsteforældre, og det er rigtig dejligt at de fra begge sider rigtig gerne vil hende.

Jeg synes det er meget flot, at de har en "bedsteforældredag". Som jeg forstår dit brev, så ses de fast en gang om ugen og har gjort det et stykke tid. De passer hende i 4-5 timer hver gang, tager hende med på tur osv. Det er flot at de vil det og det er også flot at du giver dem lov .. for faktisk så er det jo ikke lillepigens behov. Hun er 7 måneder gammel og har i princippet slet ikke behov for andet end sin mor og far, hvis man skal se helt nøgternt på det. Det er et voksent behov, det er deres behov for at lære lillepigen at kende og være der for hende, ligesom det er dit behov, at få lidt tid til dig selv, hvor du kan gøre andre ting - og det er jo reelt nok. Der er ikke noget i vejen for at have dette behov, og der er bestemt ikke noget i vejen for at I prioriterer, at jeres datter skal have et tæt og nært forhold til sine bedsteforældre, det er guld værd på sigt.

Det er sådan at børn har brug for forskellige tilknytningspersoner. Det er helt essentielt for barnets udvikling at det har tilknytning til vigtige voksne. Børn vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person, der vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt kan stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære tilknytningspersoner og barnet kan godt have flere primære tilknytningspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære tilknytningspersoner, som det vil gå til, når de primære tilknytningspersoner ikke er til stede. Det kan f.eks. være bedsteforældre, det kan også ...


Annonce

... være en dagplejer, en pædagog i vuggestuen osv. Og jeres datter har allerede en tæt tilknytning til sine bedsteforældre, de er allerede en vigtig del af hendes liv, netop fordi de ses ugentlig og de passer hende ugentligt.

Jeg kan ikke ud af dit brev se, hvor meget I besøger bedsteforældrene. Hvis I generelt kommer i deres hjem og hun kender omgivelserne og har været der tit, så er der ikke noget i vejen for at bedsteforældrene passer hende hos sig selv. Så kender hun jo både bedsteforældrene og omgivelserne godt - og er tryg ved begge dele.

Og så kan jeg heller ikke helt ud af dit brev tyde, om din knugende mavefornemmelse egentlig skyldes, at du faktisk ikke rigtig har lyst til at hun bliver passet .. men at du måske føler dig lidt presset af bedsteforældrene. Hvis du gør det, så er det vigtigt at du siger fra og det er vigtigt at du er ærlig. I stedet for at blive sur og smide dem ud, så meld klart ud "jeg ved godt, at I rigtig gerne vil passe hende og det er jeg rigtig glad for, men jeg er simpelthen ikke klar til at I tager hende med jer hjem". Det er langt bedre at være ærlig.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være, at du kan mærke på dig selv, hvornår du tror det kan passe at lade hende passe uden for jeres hjem - måske først, når hun er et år. Så kan du sige dette "jeg synes hun skal være mindst et år", så ved de det og har det at regne med, og I behøver således ikke diskutere det hver gang i ses. I sidste ende er det jo dig/jer forældre, der bestemmer - det er jeres datter :)

Jeg vil anbefale dig meget at læse min bog "De bedste bedsteforældre" som jeg har skrevet sammen med Sigrid Riise, og jeg vil også anbefale at du lader din far og svigermor læse bogen:) Den er udsolgt fra forlaget, men du kan være heldig stadig at finde eksemplarer i boghandlen, og ellers kan den også lånes på biblioteket.

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen,- disse sammentrækninger kalder man efterveer. Efterveer er ofte værst for flergangsfødende og når barnet bliver ammet. Under amningen produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce