Annonce

Annonce

Svar: Familien vil gerne passe


4. november 2012

Alder:
2 år, 11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære M.

Tak for dit brev :)

Der er rigtig mange ting som spiller ind hos jer og sandsynligvis ligeså mange meninger om det hele, som der er voksne. Alle vil jo rigtig gerne have jeres dreng på besøg og synes det kunne være hyggeligt - og det kan det også, men det er vigtigt også at give ham ro, og her bliver vi nogle gange som voksne nødt til at sætte lidt grænser og skære igennem, ud fra det vi, som forældre, skønner er bedst.

Det er rigtig dejligt at jeres dreng giver udtryk for at han gerne vil besøge sine bedsteforældre. Og naturligvis skal de også ses. Det er dog ikke sikkert at han, med den alder han har, egentlig helt forstår, hvad det betyder at skulle overnatte hos dem og jeg er ikke sikker på at det er hans behov. I hvert fald er det vigtigt, at han har mulighed for at komme hjem igen, hvis han pludselig ikke synes det er sjovt at skulle være der alligevel ...

Bedsteforældrene bor en time væk og det gør naturligt tingene lidt sværere, end hvis de boede lige om hjørnet. Det er dog ikke længere, end at man godt kunne lave en aftale om at de f.eks. kom og hentede ham en eftermiddag efter børnehave, måske hentede ham lidt tidligere og herefter lavede noget sammen med ham, I kunne spise sammen om aftenen og han kunne så komme i seng til vanlig tid - bedsteforældrene kunne overnatte eller de kunne køre hjem efter aftensmaden.

Det ville være en god løsning, han ville kunne vise sine bedsteforældre børnehaven, de vil få et indblik i hans dagligdag. De ville kunne være sammen og bedsteforældrene vil også få et indtryk af, hvad dagligdag jeres dreng har og netop indtryk af, hvorfor faste spisetider, sovetider osv. er vigtigt. Og samtidig ville de kunne bruge tid sammen, ligesom jeres dreng stadig ville have en hverdag uden alt for mange ændringer og uden at han behøver komme "på ferie". Netop for at han ...


Annonce

... kan trække stikket ud og også slappe af :)

Med hensyn til moster og jeres drengs "du skal gå", så kan det, som du skriver, sagtens handle om at han kender hende godt og afprøver nogle grænser, ligesom han gør overfor dig. Men det handler højst sandsynligt også om at han naturligt undersøger, hvad det han gør, gør ved andre. Og hendes reaktion er interessant at udforske, for han mærker jo at hun bliver ked af det, han mærker at hun trækker sig - at det gør noget ved hende. Og det gør det endnu mere spændende at undersøge, så det kan faktisk forstærke problemet.

Ud over det I allerede gør, - nemlig at tale med ham om at man bliver ked af det, forklare ham, at sådan skal han ikke tale osv. så kan det også være en rigtig god idé at hun griber det helt modsat an. At hun i stedet for at trække sig f.eks. siger "hvad siger du din lille bølle", griber fat i ham med et smil "siger du jeg skal gå, - ved du hvad jeg gør ved bøllespirer som dig - dem kiiiilder jeg!" eller lignende og så holder ham og kilder ham og tumler med ham. Så den reaktion han får ikke er at hun trækker sig eller bliver såret, men derimod at hun viser ham, at hun rigtigt gerne vil ham og at han ikke får lov til at afvise hende :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og med hensyn til at lade bedsteforældre passe, så er det enormt vigtigt at du har tillid til at de kan finde ud af det. Hvis ikke du kan have tillid til dette, så skal de ikke passe ham. Det bør ikke være nødvendigt at lave dagsplaner eller manualer - du skal gå ud fra at de gør det godt, at de kan vurdere hvad jeres drengs behov er og at de vil gøre alt hvad de kan for at passe på ham - at de vil ham det bedste. Hvis ikke dette er tilfældet, så kan de ikke passe ham ...

Jeg vil anbefale dig min bog "De bedste (bedste) forældre" - det kunne være en julegave-idé til bedsteforældrene i år ... :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Vær opmærksom på at flere kommuner yder tilskud til forældre med tvillinger. Hør også din sundhedsplejerske om der er mulighed for at komme med i en tvillingemødregruppe. Det kan være rart at møde andre ligestillede og mange har stor fordel af at kunne købe brugt tøj, barnevogn mv.

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce