Annonce

Annonce

Svar: Passes om aftenen?


10. maj 2012

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Malene

Dejligt at høre at du har købt to af mine bøger - tak for det! :)

De bedsteforældre der skal passe jeres datter en aften, kan sagtens forsøge med en flaske omkring kl 20-21, hvor jeres datter plejer at blive ammet. Måske vil hun acceptere flasken i mangel af bedre, det er set før og det er naturligt den letteste måde at berolige hende på, for den der skal passe. Det er jo flasken der minder mest om brystet.

I flasken kan være udmalket modermælk, modermælkserstatning eller måske lidt vælling. Vælling vil hun måske godt kunne lide, det har jo lidt smag og minder om en tynd grød. De børn der ikke bryder sig om modermælkserstatning vil nogle gange godt drikke vælling .. :) Det kan naturligvis også være lidt vand, hvis hun slet ikke vil acceptere mælken. Hendes behov for væske bliver jo stillet og hendes behov for mælk får hun dækket via dig, når I er sammen igen, så der sker ikke noget ved at hun en aften må springe sit mælkemåltid over :)

Hvis hun ikke vil acceptere flasken, så kan hun få lidt mælk af en kop. Det kan være udmærket at ...


Annonce

... tilbyde dette. Det kan lunes lidt før hun får det eller gives koldt. Det kan igen være udmalket modermælk, som hun kender smagen af eller det kan være modermælkserstatning. Det kan også være lidt sødmælk, det vil være okay. Og sammen med mælken kan hun også få lidt banan. Det kan hun sikkert godt lide og det ligger godt i maven og er godt inden putning. Hun kan også få en godnatgrød som en del af putteritualet før hun bliver puttet.

Hvis bedstemor har svært ved at putte hende, så kan hun lægge sig med hende i jeres seng. Det er en fordel at pasningen foregår hjemme hos jer, så hun er i sine vante og trygge omgivelser og hvis du f.eks. plejer at ligge og amme hende i sengen, så vil det være trygt og dejligt at den der passer hende også lægger sig med hende der - og her evt. forsøger med flasken og ellers holder hende tæt og luller hende til ro. Det vigtigste er at der er ro på, så betyder det mindre hvordan rutinerne er :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :)

Og rigtig god weekend og god tur i byen, når I når så langt! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Voksetillæg i børnesko

Børnesko skal altid købes med et voksetillæg på 1-1,5 cm. Om barnet skal have 1 eller 1,5 cm tillæg afhænger af skostørrelsen og typen af sko. Eksempelvis er det svært for helt små børn at gå i sko, der er 1,5 cm for store. I det tilfælde vil 1 cm være nok. Generelt er der brug for lidt mindre ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

21. august 2018 | Bedsteforældre | 7 mdr.

Farmor og (sted)farfar

Kære Helen. Jeg har længe været utryg ved mine svigerforældre. Jeg tør ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Bedsteforældre | 20 mdr.

Væk fra min datter i 4 dage?

Hej Helen. Jeg er blevet inviteret til ”voksen” bryllup i udlandet til slut...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce