Annonce

Annonce

Svar: Passes om aftenen?


10. maj 2012

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Malene

Dejligt at høre at du har købt to af mine bøger - tak for det! :)

De bedsteforældre der skal passe jeres datter en aften, kan sagtens forsøge med en flaske omkring kl 20-21, hvor jeres datter plejer at blive ammet. Måske vil hun acceptere flasken i mangel af bedre, det er set før og det er naturligt den letteste måde at berolige hende på, for den der skal passe. Det er jo flasken der minder mest om brystet.

I flasken kan være udmalket modermælk, modermælkserstatning eller måske lidt vælling. Vælling vil hun måske godt kunne lide, det har jo lidt smag og minder om en tynd grød. De børn der ikke bryder sig om modermælkserstatning vil nogle gange godt drikke vælling .. :) Det kan naturligvis også være lidt vand, hvis hun slet ikke vil acceptere mælken. Hendes behov for væske bliver jo stillet og hendes behov for mælk får hun dækket via dig, når I er sammen igen, så der sker ikke noget ved at hun en aften må springe sit mælkemåltid over :)

Hvis hun ikke vil acceptere flasken, så kan hun få lidt mælk af en kop. Det kan være udmærket at ...


Annonce

... tilbyde dette. Det kan lunes lidt før hun får det eller gives koldt. Det kan igen være udmalket modermælk, som hun kender smagen af eller det kan være modermælkserstatning. Det kan også være lidt sødmælk, det vil være okay. Og sammen med mælken kan hun også få lidt banan. Det kan hun sikkert godt lide og det ligger godt i maven og er godt inden putning. Hun kan også få en godnatgrød som en del af putteritualet før hun bliver puttet.

Hvis bedstemor har svært ved at putte hende, så kan hun lægge sig med hende i jeres seng. Det er en fordel at pasningen foregår hjemme hos jer, så hun er i sine vante og trygge omgivelser og hvis du f.eks. plejer at ligge og amme hende i sengen, så vil det være trygt og dejligt at den der passer hende også lægger sig med hende der - og her evt. forsøger med flasken og ellers holder hende tæt og luller hende til ro. Det vigtigste er at der er ro på, så betyder det mindre hvordan rutinerne er :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med hende :)

Og rigtig god weekend og god tur i byen, når I når så langt! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

... mange tak for dit sidste svar vedrørende vores problemer med skemaden. Vi er kommet godt videre, bl.a også inspireret af dit dejligt detaljerede svar, og Ingrid spiser nu som bliver hun betalt for det.

Kh Karen (og Ingrid)


Annoncer

Annonce