Annonce

Annonce

Svar: Farmor gør krav på vores datter hver 6. uge


25. februar 2012

Alder:
2 år, 4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Mette

Som udgangspunkt synes jeg ikke børn skal på ferie eller overnatte hos bedsteforældre eller andre, før de er så gamle, at de selv verbalt kan give udtryk for at de har lyst til det. Og de fleste børn når ikke dertil før de er 4-5 år gamle. Og når den tid så kommer, så skal man stadig være opmærksom på at de måske fortryder og gerne vil hjem, når de kommer til sengetid om aftenen ...

Når det er sagt, så synes jeg det er rigtig dejligt at farmor vil tilbyde at hente jeres datter fra dagpleje en dag fast hver 6. uge. Der er ingen tvivl om at hun er glad for sit barnebarn og de to kan have stor glæde af hinanden. Og det synes jeg et eller andet sted, at I skal bakke op om. Men lillepigen skal sove hjemme hos sig selv. I kan evt. møde hjemme hos farmor og spise sammen alle sammen og så køre hjem til jer selv bagefter eller farmor og jeres datter kan køre hjem til jer, I kan spise sammen og farmor kan så tage hjem igen.

At jeres datter ofte er ked af det og som du beskriver det "der går noget tid før I kan nærme jer hende", når hun har været ...


Annonce

... passet ser jeg som en reaktion på at det er svært at være uden mor og far. Hun kan ikke forholde sig til tid, hun ved ikke hvornår I kommer igen og naturligvis gør det hende utryg - også selvom hun er glad for sine bedsteforældre. Når hun afviser jer, når I mødes, så er det hendes måde at fortælle jer på, at det her syntes hun faktisk var svært, det synes hun ikke er helt okay.

Så mit råd er ingen overnatning ude, men pasning nogle timer en gang imellem og gerne som en fast rytme, så de lærer hinanden mere og mere at kende og trygheden og tilliden naturligt vokser :)


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og ja - det er naturligvis vigtigt at hun ikke får en følelse af at blive "sendt væk", når den lille ny kommer. Det er vigtigt at hendes dagligdag minder så meget som muligt om den hverdag hun plejer at have. Naturligvis må bedsteforældrene gerne tage hende med i zoo en eftermiddag eller lignende, hvis de plejer at gøre noget sådan, men det er vigtigt at jeres datter synes det er sjovt og nyder dette samvær og der er som sagt tale om timer :)

Rigtig meget held og lykke med det hele fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce