Annonce

Annonce

Svar: Vores datter og min mor


18. januar 2012

Alder:
2 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære splittede mor

Tak for dit åbne og ærlige brev :)

At vokse op med en mor, der er alkoholiker vil naturligt sætte sine spor og der er ingen tvivl om at du har oplevet store svigt i din barndom. Det betyder naturligt at du ikke kan lade din datter passe af sin mormor og nej, din datter skal ikke overnatte med mormor alene.

Det er meget meget vigtigt at du kan have tillid til at din datter er i trygge hænder og det kan du ikke. Det er rigtig dejligt at din mor og datter har det godt sammen og at du kan mærke at de er rigtigt glade for hinanden, at det er gensidigt og naturligvis skal de to ses, være sammen osv. Men du kan ikke overlade din datter i din mors varetægt. Din mor har ikke evnerne til at kunne tage vare på sig selv og når hun ikke har det, så skal hun ikke tage vare på din datter. Der er som du selv skriver, stor risiko for at når din datter er puttet og ligger i sin seng, så tager din mor sig et glas og så et til og et til - og den risiko skal du ikke løbe, det skal din datter ikke udsættes for. Der kan ske så meget, hvor din mor så ikke vil kunne reagere hensigtsmæssigt.

Du fortæller at din mor har en facade. Du fortæller at hendes alkoholproblem ikke er noget du eller dine søskende taler med hende om - og det er naturligt også et meget meget svært emne at bringe op. Men der er ingen tvivl om at det ...


Annonce

... du og dine søskende har oplevet, det I har set og mærket på jer selv, fordi jeres mor drak og var fuld flere gange om ugen - det glemmer du/ I aldrig. Faktisk er det nok en meget god idé at du drøfter det med dine søskende, for hvis ikke de har børn endnu, så vil de jo også selv stå i situationen på et tidspunkt - Og måske er tiden til at det er nu du siger det som det er.

At du simpelthen er ærlig og siger til din mor, at du er glad for at de to har det godt sammen, at du kan mærke at din datter synes det er dejligt og hyggeligt at være sammen med mormor - og det synes du også - men at det alkoholproblem hun har, naturligt gør at din datter ikke kommer til at være sammen med mormor alene. Det kan være nødvendigt at du siger, at du godt kan huske, hvor bange og ked af det du var som barn, hvor utrygt det var og det skal din datter ikke udsættes for.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det er hård kost, jeg ved det godt, men som barnets advokat, er det nødt til at være sådan mit svar er - og måske vil det gøre at din mor går ud og drikker sig fra sans og samling, at hun bliver vred, ikke vil tale med dig i en længere periode og det skal du naturligvis kunne rumme. Men du er nødt til at have tillid til at den der passer din datter kan tage sig ordentligt af din datter og den tillid har din mor brudt for mange år siden :)

Stort stort knus fra mig til dig ... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce