Annonce

Annonce

Svar: Når svigermor er for meget


13. oktober 2011

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er som du skriver, rigtig dejligt og vigtigt, for jeres søn at have kontakt til sine bedsteforældre. Børn har brug for at kende deres historie og det er naturligt meget givende for børn at have kontakt til de ældre i familien - både nu, men bestemt også senere.

Derfor er det rigtig godt at du som udgangspunkt er glad for dine svigerforældre, I har haft det rigtig godt sammen før og jeg er ikke i tvivl om at I holder af hinanden. Der er dog sket lidt ændringer i forbindelse med at du og din mand selv er blevet forældre og det giver en ny rollefordeling og stiller lidt nye krav både til jer forældre og til bedsteforældrene.

Og jeg tænker at I nødt til at sætte jer ned og få talt lidt om dette og måske er det bedste, hvis du sætter dig ned og taler med din svigermor. På en hyggelig og god måde - måske skulle du invitere hende på frokost en dag og sige "jeg har brug for at tale med dig" og så få talt lidt om, hvordan du oplever tingene.

Det er vigtigt at anerkende at hun vil jer det rigtig godt. Jeg er slet ikke i tvivl om at hun holder af både dig, din mand og jeres lille dreng og er stolte af jer og at det I har og det I gør. Det viser hun f.eks. ved at vise rundt i jeres hus - hun viser huset frem fordi hun er stolt af at I kan bo så dejligt :) Der ligger ikke noget ondt i det og hun tænker slet ikke over, at du ikke bryder dig om det.

Hun er sansynligvis også glad for at hun kan komme forbi så tit og at hun får lov til at deltage så meget i plejen af jeres lille dreng som hun gør - at hun får lov til at følge med - og hun vil sandsynligvis fortælle sine veninder at I har det bedste forhold og hvor skønt hun synes det er at hun får ...


Annonce

... lov til at deltage i barnebarnets hverdag. Hun er sandsynligvis en person, der har lettere ved at sige til sine venner, hvor glad og stolt hun er af jer - end hun kan sige det direkte til jer selv ...

Hun er sandsynligvis også den type, der synes at hun har ret til (fordi hun er mor til din mand) at komme med kritik - "hvis ikke jeg skulle kunne sige det, hvem skulle så kunne?" og når hun så samtidig ikke er så god til at fortælle om sine følelser og hvor meget I betyder for hende, så bliver det hurtigt kritikken og det I gør forkert, der kommer til at fylde ...


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Du er nødt til at sige til hende, at du er glad for hende og at du er glad for at din dreng har bedsteforældre der går så meget op i ham som de gør. For det er rigtig dejligt. Men samtidig skal du også sige til hende, at du nogle gange synes at hun blander sig lidt for meget og at I/du har brug for at gøre tingene som du nu engang gør det. At du gerne vil have råd og høre hendes mening, hvis du er i tvivl - og at du nok skal spørge hende selv, hun behøver ikke rette på dig eller din mand eller blande sig, og kommentere på det hele. Præcis som hun også selv har sagt - bedste forældre skal først blande sig, når de bliver spurgt :)

Og så vil jeg anbefale at du køber min bog "De bedste (bedste) forældre". Du kan selv læse den og du kan også give den som gave til din svigermor. Den har fået rigtig meget ros for at anerkende begge generationer og ikke se ned på nogen - fordi udgangspunktet er, at vi jo alle vil det bedste for det lille barn, men at det nogle gange kan være rigtig svært at vide, hvad det bedste så er :) Og hvordan kan vi så bygge bro mellem hinanden :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annoncer

Annonce