Annonce

Annonce

Svar: Flaskegivning - 0 mdr.


13. maj 2011

Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære kommende tvillingemor

Hvor er det dejligt at tiden nu nærmer sig - og rigtig dejlig årstid at få børnene på :)

Det er godt at du har fundet roen i at amning ikke er alt og at det vigtigste er at du og børnene har det godt. Man kan være en ligeså god mor selvom man ikke ammer! Så tag tingene som de kommer, hvis det lykkes at få børnene til at die og det tager fint fat, så får de den første råmælk som er god for dem - og lykkes det så ikke i længden at få amningen til at lykkes - så sker der ikke noget ved det. En ting af gangen, der er også forskel på om man har et eller to børn :)

Børn bør som udgangspunkt få flaske af deres mor eller deres far og ikke af andre. Det er ikke anderledes end hvis du ammede, så var der også kun dig til at give mad. Og faktisk er det den bedste forklaring du kan give andre. Der er ikke noget i vejen for at du siger til bedste forældrene, at de gerne må holde, nusse, kærtegne, prøve at skifte bleen osv. en gang imellem, men at det som udgangspunkt er jer, der gør disse ting og at flasken giver du eller far.

I det hele taget er det ...


Annonce

... vigtigt at I fire får lov til at være en lille familie og lære hinanden rigtig godt at kende. Og det lærer I kun ved at være sammen og gøre ting sammen. Det handler om præcist som du skriver, at knytte sig, føle sig tryg osv.

Du skal naturligvis anerkende at bedsteforældrene glæder sig og gerne vil tage del i de to små nye børn der kommer i familien. Og det er vigtigt at I siger til dem, at I er glade for deres interesse og glade for at de vil hjælp - men at de må tro på, at I nok skal sige til, når I har brug for deres hjælp. At I medtænker dem og ved at de er der og vil hjælpe jer, men at I siger til, når I er klar - for til at starte med, er det vigtigt at det er jer og kun jer, der er forældre.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Sådan er det, det er de nødt til at acceptere :)

Og så kunne du måske forære dem min bog "De bedste (bedste)forældre" som jeg har skrevet sammen med Sigrid Riise. Netop omkring, hvordan man får skabt dialog mellem generationer med udgangspunkt i at det jo er for børnenes skyld :)

Rigtig meget held og lykke med det hele - jeg glæder mig til at høre om de små :) Knus herfra!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce