Annonce

Annonce

Svar: Hvem skal have lov at give flaske?


8. november 2010

Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Kære Helene

Tak for dit brev og velkommen til - det er rigtig dejligt at du nu har fået lyst til selv at stille spørgsmål - og tillykke med den lille dreng :)

Det er et super godt spørgsmål du stiller, det er nemlig meget relevant at tage op!

Du har nemlig fuldstændig ret - man skal passe gevaldigt på med at det at give flaske ikke er noget som alle så bare kan gøre. Det er nemlig ikke meningen at når man ikke kan amme, så kan alle give mad - det er som du skriver netop vigtigt at "retten til at made sit barn ikke forsvinder ud af vinduet med modermælken".

Det er som udgangspunkt dig og din mand - de primære omsorgspersoner der skal give jeres dreng mælk. Det er en opgave der normalt er mødrenes netop fordi vi ammer og flasken giver så mulighed for at far også kan komme mere på banen og det er fint. Men flere bør faktisk ikke ind over, så længe der er tale om så lille et barn.

Det er utrolig vigtigt at I som forældre holder fast i det at give mælk er noget I gør og det passer ikke at "han skal vende sig til at andre kan made ham". Det er helt forkert. Der er ikke andre der skal made ...


Annonce

... ham og det er ikke hans behov - det er deres behov og her kommer deres behov altså i sidste række.

Når børn ammes, får de naturligt hud mod hudkontakt med deres mor, de får dufte, varme, nærhed osv. som de ikke får i samme grad når de får flaske. Samtidig varer en amning ofte noget længere tid end et flaskemåltid. Når man giver flaske, er det derfor ekstra vigtigt at man er opmærksom på at give barnet samme nærhed, samme kontakt som hvis man ammede og flaske må ikke bare være noget "der skal overståes" eller noget "andre ligeså godt kan gøre". Det er en forældreopgave og det er rigtig vigtigt for netop tilknytning, nærhed og intimitet med mor og far.

Det er klart at når I på et tidspunkt kommer dertil, hvor han skal passes af sine bedsteforældre, så er det fint at de giver ham flaske og det er rigtig dejligt at de nyder det og gerne vil. Men lige nu er det altså ikke hans behov.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Derfor er det fint at I holder fast i at mælken giver I ham, men de må gerne skifte ham, holde ham, pludre med ham osv. Det er helt fint :)

Du er bestemt ikke pylret :)

Fortsat held og lykke og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

6. november 2017 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Tilknytning til bedsteforældre

Kære Helen, Nu hvor vi bor så langt væk fra mine forældre og at min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annoncer

Annonce