Annonce

Annonce

Svar: Farmor er alkoholiker


26. oktober 2010

Alder:
2 år, 3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Bedsteforældre.

Hej med dig

Tak for dit brev, din ærlighed og åbenhed :)

Lad mig lige slå en ting fast, - som forældre har I ansvar for jeres drengs tarv. I skal sikre at han har det godt, både når han er hos jer og også når han skal passes af andre. Som situationen er hos farmor og farfar, så er det ikke hans tarv at blive passet der. Det er ikke sikkert for ham og det ville, som du beskriver det, grænse til omsorgssvigt.

Derfor skal jeres dreng ikke passes af sin farmor og farfar, som situationen er lige nu. I kan ikke stole på, at de vil kunne tage sig af ham, som han har behov for, I vil ikke kunne vide om hans sikkerhed vil være i orden og vigtigst af alt, I vil ikke kunne vide om farmor er så beruset, at hun er til skade for både ham og sig selv.

Det er en ulykkelig situation og det er synd for jer alle, at det skal være sådan. Det er synd for jeres dreng, det er synd for dig og især for din kæreste og så er det naturligvis også synd for farmor og farfar.

For at det kan blive anderledes, så er det vigtigt at farmor og farfar erkender at der er et problem. Det er det første skridt, de er nødt til at erkende og især farmor er nødt til at erkende, at hun har et misbrug. Ofte har en alkoholmisbruger meget svært ved selv at erkende sit alkoholproblem, og det er meget meget vanskeligt for jer som pårørende at få hende overbevist om at hun skal i alkohol afvænning.

Hvis farfar ikke drikker, så vil det være relevant at I taler med ham om ...


Annonce

... problemet. Han må vide at der er et problem, men måske lukker han øjnene fordi han ikke ved, hvad han skal gøre ved det, hvor han skal henvende sig og hvad han skal stille op.

Jeg synes I skal starte med at tale med jeres læge (måske har din mand samme læge som sine forældre, det kunne være en fordel at tale med lægen her, selvom lægen ikke må diskutere andre patienter). Derudover synes jeg også I skal kontakte forskellige misbrugskonsulenter og få noget rådgivning, så I har noget helt konkret at komme med, når I så efterfølgende skal tage en snak med både farmor og farfar. Måske en snak med farfar først og så farmor bagefter ...

Man kan få rådgivning gennem "Dansk misbrugsbehandling", "Blå kors Danmark", "Anonyme alkoholikere" - der findes flere muligheder, hvis du søger på nettet, dukker mange foreninger og hjælpeforanstaltninger op.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Hovedbiblioteket Esbjerg

Torsdag 1. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Torsdag 15. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, Skjern Bibliotek

Se flere foredrag med Helen ...


De kan i telefonen eller ved et møde, give jer støtte, råd og vejledning i, hvordan I skal forholde jer til farmors drikkeri og hvordan I kan motivere hende til at stoppe med at drikke.

Det er vigtigt at farmor får den hjælp hun har behov for og først når hun er i stand til at tage vare på sig selv, kan hun tage vare på jeres dreng. Så længe hun ikke kan det, skal hun ikke passe ham - det er desværre en af de konsekvenser der er ved hendes misbrug. Det er hårdt men måske også en af de ting, der så kan få hende til at tage imod behandling ...

Stort knus til jer, håber I finder en løsning!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

11. juli 2018 | Bedsteforældre | 20 mdr.

Væk fra min datter i 4 dage?

Hej Helen. Jeg er blevet inviteret til ”voksen” bryllup i udlandet til slut...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2018 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning & dagpleje

Hej Helen... Min datter er nu blevet 9 måneder og skal snart i dagpleje -...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2018 | Bedsteforældre | 18 mdr.

Foretrækker Mormor

Kære Helen Jeg oplever at min datter foretrækker sin mormor i fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


14. februar 2018 | Bedsteforældre | 4 mdr.

Lære bedsteforældre at kende

Kære Helen. Jeg er mor til en dejlig datter på 4 måneder. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn

I skal inden jeres barn er blevet 6 mdr bestemme jer for hvad barnet skal hedde. Inden da skal I henvende jer hos det lokale kirkekontor og bed om enten at få barnet døbt eller navngivet.

Der findes ca 7000 godkendte fornavne i Danmark. Hvis I ønsker at give jeres barn et navn som ikke fremgår af denne liste skal navnet vurderes af Kirkeministeriet.

I navneloven står omkring fornavne at barnet skal tillægges et eller flere fornavne og som fornavn må man ikke vælge...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annoncer

Annonce